Horner: Nagyon erős lesz a Ferrari a folytatásban - F1VILÁG.HU

Horner: Nagyon erős lesz a Ferrari a folytatásban

HIRDETÉS
Hiába aratott magabiztos kettős győzelmet a múlt hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapata, Christian Horner nem kerget illúziókat: pontosan tudja, nagyon nehéz lesz idén legyőzni a Ferrarit.
IMOLA, ITALY - APRIL 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 overtakes Charles Leclerc of Monaco driving (16) the Ferrari F1-75 for the lead during Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 23, 2022 in Imola, Italy. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A maranellóiak az egyéni- és a konstruktőri bajnokságban is az élen állnak, igaz, előnyük igencsak megcsappant az imolai hétvége után, ahol Max Verstappen vezetésével a Red Bull kettős győzelmet szerzett, míg a Scuderia Charles Leclerc révén csak egy 6. helyet szállított. Leclerc előnye így 27 pontra csökkent a tabellán, míg a Red Bull mindössze 11 ponttal van lemaradva a Ferraritól. Christian Horner, az energiaital-gyárosok csapatfőnöke magabiztosan várja a folytatást, ugyanakkor jól tudja, a Ferrari össze fogja kapni magát.

„Nagyon korai szakaszában járunk még a bajnokságnak, és ki fognak egyenlítődni a dolgok. A kiesések sokba kerültek, főleg Max számára, de ez egy nagyon hosszú szezon, és szerintem magabiztosak lehetünk az imolai hétvége után” – mondta a szakember.

„Ami a bajnokságot illeti, fontos volt, hogy elvettünk néhány pontot a Ferraritól mindkét bajnoki tabellán. Megpróbálunk építeni erre a teljesítményre Miamiban, egy teljesen új pályán.”

Horner beszélt arról is, lesznek olyan pályák, melyeken a Red Bull lesz előnyben, de természetesen olyanok is, melyeken a Ferrari fog remekelni.

„Azt gondolom, ismét pályafüggő lesz a dolog. A Ferrarinak szerintem nagyszerű autója van, és nagyszerű versenyzői is, Imolában pedig balszerencsések voltak. De az biztos, hogy két hét múlva rendkívül versenyképesek lesznek, és szerintem így lesz ez az egész szezon során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!