Horner: Nagyon kicsi a különbség Verstappen és Hamilton között - F1VILÁG.HU

Horner: Nagyon kicsi a különbség Verstappen és Hamilton között

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt reméli, versenyzőjük, Max Verstappen, valamint a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton a jövőben sokszor harcolhat majd egymás ellen a versenypályán, szerinte ugyanis a két pilóta között „nagyon kicsi” a teljesítménybeli különbség.
2020 70th Anniversary Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Max Verstappen Mercede Red Bull

A Spanyol Nagydíjon aratott győzelmével Lewis Hamilton tovább növelte előnyét a bajnoki pontversenyben, míg azzal, hogy Verstappen újra dobogóra állt, tartja a 2. helyét a tabellán.

„Ők a két legjobb formában lévő versenyző a Forma-1-ben” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak a vasárnapi verseny után. „Nagyon kicsit választja el őket egymástól.”

„Érdekes a dolog, mert Max 22 éves, Lewis pedig 35, tehát eltérő szakaszaiban járnak pályafutásuknak. Remélem, hogy a következő versenyeken látjuk őket fej-fej mellett harcolni egymással, mert azt gondolom, a nézők is ezt szeretnék látni.”

„Ezt akarják a csapatok is, és szerintem jó lenne a Forma-1-nek.”

A pénteki szabadedzéseken látott versenytempó alapján Verstappen abban bízott, a versenyen meg tudja szorongatni a Mercedeseket, Lewis Hamilton ellen azonban végül nem volt esélye.

„Ez volt a maximum, amit elérhettünk” – magyarázta Horner.

„Max mindent kihozott az autóból, amit tudott. Nem érhettünk volna el többet annál, hogy különválasztjuk a Mercedeseket, akiknek gyorsabb autójuk volt ezúttal.”

„Elégedett vagyok Max teljesítményével, a srácok hihetetlen munkát végeztek a bokszutcában. A három leggyorsabb kiállást mi abszolváltuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!