Horner: Nem a szélárnyékon múlt a pole - F1VILÁG.HU

Horner: Nem a szélárnyékon múlt a pole

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint versenyzőjük, Max Verstappen idei legjobb gyorskörét teljesítette az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén.

Habár a Mercedes tűnt esélyesebbnek az időmérőt megelőzően, végül Verstappené lett a pole pozíció. A holland gyorskörén szélárnyékot kapott csapattársától, Sergio Pereztől, azonban Horner szerint nem ez volt a kulcs az első rajtkockához, ugyanis a következő körben is hasonló tempóra volt képes. 

„Szerintem ez volt Max egyik legjobb köre az idei évben” – nyilatkozta Horner. 

 

„A következő körben, amikor kértük, hogy vegyen vissza, akkor is megvolt az ideje, a szélárnyék valószínűleg 1 vagy 2 tizedmásodpercet jelentett, nem fél másodpercet” – folytatta. 

Hornert lenyűgözte Verstappen gyorsköre, és úgy gondolja, a bajnokesélyes mindent egy lapra tett fel annak érdekében, hogy megszerezze a pole-t. 

„Úgy gondolom, hogy az utolsó szektor őrületes volt, ha megnézzük a leszorítóerőt. Abszolút őrületes” – mondta a szakember. 

„Max szerintem mindent beleadott, szívét-lelkét beleadta. Mindent erre az edzésre tett fel.

A csapatfőnök Perezt is megdicsérte, aki szélárnyékot adott Verstappennek – még akkor is, ha szerinte nem ez volt a kulcs a pole-hoz. 

„Checo kötelességtudó csapattárs volt. Egy optimális kört áldozott fel azért, hogy átadja a csapattársának ezt a teljesítményt. És úgy gondolom, ennél többet nem lehet kérni. Szóval megszerezték a pole-t. Most meg kell próbálnunk ezt kamatoztatni holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Nem a szélárnyékon múlt a pole
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!