Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Horner nem érti, Gasly miért lepődött meg

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem érti, Pierre Gasly miért lepődött meg azon, hogy a csapat nem gondolkodott el azon, hogy őt ültesse Alexander Albon helyére a 2021-es Forma-1-es szezonban.

Az AlphaTauri a héten hivatalosan is bejelentette, hogy Pierre Gasly a 2021-es szezonban is náluk versenyez majd. Habár a Red Bull korábban megerősítette, amennyiben Alexander Albont lecserélnék 2021-re, akkor is „kívülről” hoznának új versenyzőt, tehát Gasly nem szerepelt a jelöltek között, Gasly pénteken elárulta, meglepődött, hogy a Red Bull nem is gondolkodott el azon, hogy egy újabb esélyt adjon neki. 

Horner szerint azonban nyíltan és őszintén beszéltek Gaslyval, akinek hosszú távú jövőjét az AlphaTaurinál képzelik el. 

„Azt hiszem, nagyon világossá tettük számára ezt” – mondta a Red Bull csapatfőnöke. „Ő kulcsfontosságú része az AlphaTauri csapatának. Az AlphaTaurinak más törekvései vannak, mint a Toro Rossónak. Nemcsak egy junior csapat, hanem egy testvércsapat, ahogy korábban is mondtuk.”

„Nagyon elégedettek vagyunk Pierre-rel, hogy ilyen remek munkát végez ebben a környezetben, ahol boldog is. A csapat nagyon örül neki. Szóval miért szakítanánk ezt meg? Azt hiszem, tudjátok, hogy ezt világossá tettük számára is.”

„Hosszú távú szerződése van a Red Bull-lal a következő néhány évre, szóval megvan minden információnk róla, amire szükségünk van, és ahogy mondtam, a jövőjével kapcsolatos megbeszélések során egyértelművé tettük, hogy a jövője az AlphaTaurinál van, egyszerűen a csapat fejlődő természete és törekvései miatt.”

Horner elmondta, továbbra is az a tervük, hogy jövőre is a Max Verstappen-Alexander Albon párossal versenyezzenek, de a thai pilótának még bizonyítania kell. 

„Teljesen az „A” tervre koncentrálunk, és biztosra szeretnénk menni abban, hogy ez fog működni. Szóval most erre koncentrálunk. Ha szükség lenne „B” tervre, akkor biztos vagyok benne, hogy ti lennétek az elsők, akik tudnának róla” – mondta. 

„Ez Alex helye. Ő ül benne, és mindenki azt akarja látni, hogy megtartja a helyét. Úgy gondolom, ki kell zárnia a külső zajokat, leszegni a fejét, és jó hétvégét kell teljesítenie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!