Horner: Nem kérdés, ki nyerne, ha Hamilton és Verstappen ugyanolyan autóban ülne! - F1VILÁG.HU

Horner: Nem kérdés, ki nyerne, ha Hamilton és Verstappen ugyanolyan autóban ülne!

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint nem kérdés, hogy ki lenne a jobb akkor, ha Lewis Hamilton és Max Verstappen ugyanolyan autóval versenyezne a Forma-1-ben. A brit szakember szerint versenyzőjük kiemelkedően teljesített 2021-ben, és neki köszönhető az, hogy a szezon második felében harcban tudtak maradni a bajnoki címért.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 05: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 05, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A Red Bull a konstruktőri versenyben ugyan végül alulmaradt a Mercedesszel szemben, Verstappen azonban az utolsó versenyen bezsebelte az egyéni világbajnoki címet.

A holland versenyző 10 futamgyőzelmet szerzett, és 10 alkalommal rajtolt az első helyről, Horner pedig azt mondja, számára nem kérdés, ki a jobb Verstappen és Hamilton közül.

„Nem lehet elvitatni semmit, amit Lewis elért. Ő abszolút minden idők egyik legjobbja, statisztikailag pedig a legeredményesebb versenyző az F1 történelmében” – mondta Horner a The Times című lapnak.

„Ám, ha Maxot és Lewist is beültetnénk abba a Mercedesbe, számomra nem kérdés, hogy ki lenne a jobb. Ültessük be Lewist a mi autónkba, és ugyanúgy nem kérdés, hogy ki kerülne ki győztesen! Maxszal minden lehetséges. Nem számítottunk arra, hogy például versenyképesek leszünk Dzsiddában. Ez főleg Maxnak volt köszönhető.”

„Nem hiszem, hogy elegendő elismerést kapott azért, ahogy vezetett.”

Horner szerint beszédes, hogy Verstappen az elmúlt évek során mennyivel jobb tudott lenni csapattársainál, miközben Hamilton olykor-olykor azért alulmaradt Valtteri Bottasszal, vagy éppen Nico Rosberggel szemben.

„Gyakran nagyon kicsit különbséget láttunk Valtteri és Lewis között, és ugyanez volt Nicóval is. Max idén minden teljesítményt kifacsart ebből az autóból. Nyár óta, illetve azután, hogy a Mercedes összekapta magát, Max tartott minket a bajnoki harcban, az, ahogy vezetett.”

„Abszolút kiemelkedő volt. Néha erre nem figyeltek fel, nem tűnt fel az, hogy mit tudott elérni egy olyan autóval, melyben kevesebb volt a lóerő, és kisebb teljesítményre volt képes, mint riválisának autója.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!