Friss hírek

Horner: Nem lenne értelme Gaslyra cserélni Albont

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint „semmi értelme” nem lenne annak, ha Alexander Albon helyére beültetnék a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon győztes Pierre Gaslyt, ám döntést „az év későbbi szakaszában” hoznak majd.

Gasly tavaly a Red Bull színeiben kezdte meg a Forma-1-es bajnokságot, ám nemigen tudta tartani a lépést Max Verstappennel, így év közben visszaküldték őt a Toro Rossóhoz, helyét pedig Alex Albon vette át.

A thai versenyző viszont most hasonló cipőben jár, mint Gasly egy évvel ezelőtt: közel sem tud olyan eredményeket elérni, mint Verstappen, miközben elődje az AlphaTauri színeiben győzött múlt héten, Monzában.

Gasly azóta többször nyilatkozta azt, ha hívná a Red Bull, természetesen visszamenne az energiaital-gyártó nagycsapatához.

Az Autosport című brit szaklap Mugellóban arról kérdezte Christian Hornert, van-e esély arra, hogy Gasly a jövőben visszatérhet a Red Bull Racinghez.

„Pierre fantasztikus munkát végez” – mondta a szakember. „Amióta visszatért a Toro Rossóhoz, megtalálta az önbizalmát, és hihetetlenül jól vezet. Az AlphaTauri pedig nagyszerű munkát végez vele. Jó látni, hogy ennyire bejött neki a dolog.”

„Ami a Red Bull Racing ülését illeti, mi Alex Albonra fókuszáltunk. Megpróbáljuk a lehető legjobb esélyt megadni neki arra, hogy megtartsa ezt az ülést.”

„Nem lenne értelme visszacserélni a versenyzőket. Az AlphaTauri most egy testvércsapat, mintsem juniorcsapat. Franz [Tost – a csapatfőnök] szerintem elégedett Pierre-rel.”

„A végleges döntést majd az év későbbi szakaszában hozzuk meg, de a mi részünkről nincs törekvés arra, hogy visszacsináljuk a dolgokat.”

„Szeretnénk megoldani néhány problémát az RB16-ossal, amiket szerintem kezdünk megérteni, kezdünk felülkerekedni rajtuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!