Portugál Nagydíj
SPA, BELGIUM - AUGUST 28: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko arrive in the Paddock before practice for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 28, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)
Fotó: Red Bull Racing

Horner nem, Marko viszont egy ideje már tudott a Honda döntéséről

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Horner nem, Marko viszont egy ideje már tudott a Honda döntéséről

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko a minap egy interjúban elárulta, jó ideje tudtak már arról, hogy a Honda a 2021-es szezon végén kivonul a Forma-1-ből. Az energiaital-gyárosok most azon dolgoznak, hogy új motorpartnert találjanak 2022-re.

A Honda múlt pénteken derült égből villámcsapásként jelentette be, befejezi F1-es tevékenységét a 2021-es szezon végén, jó nagy pácban hagyva ezzel partnercsapatait, a Red Bull Racinget és a Scuderia AlphaTaurit.

2022-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, a Red Bull pedig kétségkívül óriási lehetőségként tekintett erre. Most viszont új motorszállítót kell keresniük – sőt, az sincs kizárva, hogy az energiaital-gyárosok saját erőforrást fejlesztenek.

„Minden opciót megvizsgálunk, és aztán majd eldöntjük, hogy legyen” – mondta Helmut Marko a Speed Week című lapnak adott exkluzív interjújában.

„Kiválogatjuk a lehetőségeket, lefektetünk egy koncepciót, és aztán döntünk. Minden opciót felkutatunk.”

Marko elárulta, egy ideje már tudták, mik a Honda szándékai, és azt sem tartja kizártnak, hogy egy saját motort fejlesztenek majd.

„Több irányban dolgozunk, hiszen már jó ideje tisztában voltunk a Honda döntésével.”

Arra a kérdésre, hogy akkor Christian Horner csapatfőnök múlt héten még miért nyilatkozta azt, hogy sokáig szeretnének együtt dolgozni a Hondával, Marko kifejtette: „Mr. Horner egy csapatfőnök, de nem érintett a stratégiai kérdésekben. Mr. Mateschitz és én már jó ideje tudtunk róla.”

„Egy ideje már tudjuk. Az idei szezon folyamán tudtuk meg.”

Marko kifejtette, mindez azt is jelenti, hogy egy ideje már dolgoznak a lehetséges megoldáson is.

„Azt gondolom, mondhatjuk ezt, igen.”

Ahogy az összes többi istálló, úgy a Red Bull Racing és az AlphaTauri is aláírta az új Concorde Egyezményt, tehát további 3 évre elkötelezték magukat a Forma-1-es szereplés iránt.

„Évente felbonthatjuk ezt a szerződést. Van egy opció a kiszállásra minden év végén. De nem ez a prioritás számunkra. Most rendezzük sorainkat, és ha már látunk mindent, Mr. Mateschitzcel közösen döntünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!