Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Horner: Nem más ez, mint egy kellemes fejfájás

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner ismét kifejtette, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy a versenyzőik közti rivalizálás a csapat eredményeinek rovására megy a 2012-es évadban.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner ismét kifejtette, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy a versenyzőik közti rivalizálás a csapat eredményeinek rovására megy a 2012-es évadban.

Ahogyan 2010-ben, a Red Bull versenyzői ezúttal is méltó ellenfelei egymásnak a versenypályán, ám két évvel ezelőtt bizony voltak súrlódások Sebastian Vettel és Mark Webber között, elég csak visszaemlékezni a törökországi ütközésre, vagy a silverstone-i szárnyvitára.

Horner viszont úgy véli, most sokkal jobb a helyzet a két pilóta között, és egyáltalán nem tart attól, hogy a történelem megismétli önmagát.

„Ez egy kellemes fejfájás. De mint mindig, a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, hogy támogassuk őket, és végül is ez azon múlik, hogy mit csinálnak a pályán. Mark megnyerte a versenyt Angliában, mert megérdemelte” – mondta Horner.

„Már elég sokszor megmérkőztek egymás ellen. Többszáz órát töltöttek el együtt különféle meetingeken az autó fejlesztésével. Csapattagként dolgoznak, és rajtuk múlik, hogy a pályán mit csinálnak. Valódi tisztelet van köztük. Sebastian rövid időt alatt sok mindent elért, és tudja, hogy Mark személyében komoly versenytársa akadt. Mark pedig tisztában van azzal, hogy Sebastian a mérce, vagy, hogy ő volt a mérce az elmúlt néhány évben.”

„Egészséges szituáció ez mindkettejük számára, mint ahogy a csapat számára is.”

Horner, kinek csapata nemrég jelentette be, hogy újabb egy évvel hosszabbította meg Webber szerződését elárulta, lenyűgözte az ausztrál versenyző idei szereplése.

„Azt hiszem, a 2011-es év nagyon kemény volt Marknak, de minden tiszteltem az övé, mert túltette magát rajta, és nagyszerű formában tért vissza. Úgy gondolom, remekül áll hozzá a dolgokhoz és fejben nagyon összeszedett. Néhány szabályváltozás talán segítette neki, de valódi esélyese a bajnokságnak. Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy két olyan versenyzőnk van, aki eséllyel pályázik az elsőségre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!