Friss hírek

Horner: Nem olyan motorigényes a dzsiddai pálya, ami biztató!

Egyáltalán nem olyan motorigényes a Szaúd-arábiai Nagydíjnak otthont adó dzsiddai versenypálya, mint azt a Red Bull előzetesen gondolta – erről beszélt Christian Horner csapatfőnök, aki szerint biztató az, amit pénteken láttak.

A Forma-1 mezőnye először vendégeskedik Szaúr-Arábiában, ahol a Vörös-tenger partvidékén kialakított, utcai jellegű pályán versenyezhetnek a csapatok.

A pénteki szabadedzéseken Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, a Red Bull részéről azonban bizakodóan nyilatkoztak a nyitónapot követően. Christian Horner szerint nincs olyan jelentősége a motorerőnek, mint azt várták.

Hirdetés
 

„A pálya egy kicsit szűkebb annál, mint amit az adatok sugalltak” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak.

„A kanyarok egy kicsit szűkebbek. Nem a lóerőkön van minden hangsúly, ahogy azt előzetesen gondoltuk. Szóval ez biztató.”

A Red Bull csapatfőnöke beszélt arról is, szerintük egyértelmű, hogy a hátsó szárnyak új terheléses tesztjei miatt nincs előnyben a Mercedes a végsebességek tekintetében.

„Azt hiszem, a Katarban bevezetett új tesztek után konvergenciát tapasztaltunk a végsebességek tekintetében” – magyarázta a szakember.

„Itt, pénteken ismét hasonló sebességeket láttunk. Ez biztató, és remélhetőleg ez marad a helyzet a hétvége további részében, illetve jövő héten is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!