Friss hírek

Horner: Nincs pánik a Red Bullnál

Christian Horner elmondta, hogy az elmúlt két versenyen fellépett technikai problémák ellenére sem estek pánikba, mert tudják, hogy még semmi nincs veszve.A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy az elmúlt két versenyen fellépett technikai problémák ellenére sem estek pánikba, mert meggyőződésük, hogy nem ismétlődnek meg a tavaly történtek, mikor gyenge megbízhatóságuk miatt bukták el a vb-címet.

Két héttel azután, hogy egy motorhiba miatt le kellett mondania a győzelemről Bahreinben, Sebastian Vettel egy újabb elsőséget dobott el magától Melbourne-ben, ahol egy fékhiba következtében elvesztette uralmát autója felett, és a kavicságyban végezte, pedig vezetett.

A német pilóta eddig mindkét versenyt az élről kezdhette meg, és minden jel arra utalt, hogy könnyedén megszerezheti a győzelmet, ám jelenleg csak a bajnokság hetedik helyén áll, 20 ponttal lemaradva a listavezető Fernando Alonso mögött.

Horner elmondta, hogy csapata természetesen nagyon csalódott a történtek miatt, azonban nem esett pánikba, és továbbra is higgadtan készül, mert tisztában van azzal, hogy még nagyon hosszú a szezon, és még semmi nincs veszve.

„Pánikra semmi ok, még nagyon hosszú a szezon” – mondta a csapatfőnök a riportereknek a versenyt követően Melbourne-ben.

„Tudjuk, hogy egy gyors autónk van, és inkább legyen egy gyors autónk, mint egy lassú. Két pole pozíciót szereztünk már az idei évben, és Vettel akár 50 ponttal is rendelkezhetne, de most csak 12 pontja van. Azonban hosszú még a szezon, és még számos fordulatot láthatunk.”

Bár Vettel nagyon csalódott volt a versenyen történtek miatt, és első felindulásában egy rakás szarnak nevezte autóját, Horner úgy gondolja, hogy a német versenyző teljes mértékben hisz és megbízik csapatában.

„Véleményem szerint magabiztos, és bízik az autóban” – mondta. “Az egész hétvégén hihetetlenül gyors volt. Ám sajnos egy megbízhatósági probléma keresztülhúzta a számításait, és elvette tőle a győzelmet, de egy hét múlva vissza fog térni, és visszavág a történtekért.”

„Természetesen tisztában van azzal, hogy vezethetné a bajnokságot, de azt is tudja, hogy egy kiváló autó van alatta. Éppen ezért azt gondolom, hogy még semmi okunk nincs a pánikra, továbbra is koncentráltnak kell maradnunk.”

„Malajzia szintén egy jó pálya lesz számunkra, és fontos, hogy a győzelemért harcoljunk azon a versenyen.”

“Magabiztosan hagyjuk el Ausztráliát, mert tudjuk, hogy egy nagyon gyors autónk van, és mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy megszabaduljunk a megbízhatósági problémáktól. Egy hét múlva még erősebbek leszünk.”

Bár Vettel kiesésének pontos okát még nem tárta fel a csapat, egyes források szerint az egyik kerékrögzítő csavar okozhatta a problémát, ami meglazult, és megrongálta a bal első féktárcsát.

Horner már a szezonnyitón fellépett gyújtógyertya problémát is különösnek vélte, és most is elmondta, hogy ilyen meghibásodással még nem találkozott pályafutása során, és nagyon reméli, hogy egyszer s mindenkorra letudták az idei problémákat.

„Nem hiszem, hogy láttunk ehhez hasonló problémát korábban” – magyarázta. „Először is meg kell értenünk a probléma pontos okát, és mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy többet ne fordulhasson ilyen elő.”

„A szezon még nagyon hosszú és más csapatoknak is lesznek problémáik az idény során” – tette hozzá Horner, aki szerint minden esélyük megvan arra, hogy megszerezzék idei első győzelmüket a hétvégi Maláj Nagydíjon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!