Friss hírek

Horner nyilatkozata is azt sejteti, Perez marad a Red Bullnál jövőre

Bár az elmúlt napokban arról lehetett hallani, a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko nem teljesen elégedett Sergio Perez eddigi teljesítményével, az istállót irányító Christian Horner szavai arra engednek következtetni, az energiaital-gyárosok 2022-ben is változatlan felállással vágnak neki a Forma-1-es bajnokságnak.

A Red Bull bátor döntést hozott a tavalyi szezont követően, hiszen Alex Albon helyett a mezőny egyik legrutinosabb pilótájának számító Sergio Pereznek ad lehetőséget – saját pilótaneveldéjén kívülről hozott tehát versenyzőt.

A döntés eddig helyesnek bizonyult, hiszen Perez már futamot is nyert a Red Bull-lal, és szállítja azokat a konstruktőri pontokat, melyekre szüksége van a csapatnak ahhoz, hogy legyőzze a Mercedest.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig igazán elégedett is Perez szolgálataival, szavaiból pedig sejthető, jövőre is ő lesz majd Max Verstappen csapattársa.

„Mindig az volt az álláspontunk, hogy adjunk esélyt a fiataloknak, és szerintem a Red Bull sokkal többet tett ezért, mint bármely más csapat” – mondta a szakember. „De alkalomadtán ki kell lépned ebből a programból.”

„Véleményem szerint bátor döntést hoztunk, és véleményem szerint helyeset. A csapaton belül remekül működik a dinamika. Pierre [Gasly] fantasztikus munkát végez az AlphaTaurinál, és nagyon is a Red Bull versenyzőjének számít, szóval jó helyzetben vagyunk.”

„Azt gondolom, Sergio nyújtani tudta azt a szerepet, amiben reménykedtünk. Láthattuk Bakuban is, hogy bezsebelte a győzelmet egy olyan napon, amikor nyomás alá tudta helyezni Lewist.”

„Gyűjti a konstruktőri pontokat, játssza a csapatjátékot, ahogy láthattuk azt a Francia Nagydíjon. Nagyszerű csapatjátékos, és nagyon elégedettek vagyunk azzal a munkával, amit végez.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!