Portugál Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Horner: Oda kell figyelni a Lotusra és a Ferrarira

A Red Bull versenyzőinek elsőségével kezdődött meg a 28. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteken, a Hungaroringen.


A Red Bull versenyzőinek elsőségével kezdődött meg a 28. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteken, a Hungaroringen.

A Milton Keynes-i alakulat világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel mindkét szabadedzést az élen zárta, másodikként pedig délelőtt és délután is csapattársa, Mark Webber végzett.

Bár a Red Bull előnye nem jelentős a riválisokkal – így a Lotusszal és a Ferrarival –, szemben Christian Horner csapatfőnök bizakodóan várja a folytatást.

„Összességében elégedettek vagyunk a pénteki edzésnappal” – mondta címvédő gárda első embere az F1Világ.hu-nak nyilatkozva péntek este.

„Az autó jól működik, és nem voltak különösebb problémáink. A célunk természetesen az lesz szombaton, hogy a legjobb helyekért harcoljunk, vasárnap pedig nyerni akarunk.”

A pénteki edzésnapon a 30°C-ot is meghaladta a levegő hőmérséklete, az aszfalt pedig nemegyszer 45°C-os volt. A meteorológusok szerint szombatra és vasárnapra még ennél is melegebb várható.

Amikor lapunk Hornert arról faggatta, a nagy hőség a Red Bull, vagy a Ferrari, illetve a Lotus autóinak kedvez-e jobban, a szakember így felelt: „Nehéz megmondani, hogy ez a nagy hőség jó-e nekünk, vagy sem… Azt gondolom, a Ferrarira és a Lotusra is nagyon oda kell figyelni, hiszen igencsak versenyképesnek tűnnek jelen körülmények közepette.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!