Horner: Perez nagyon büszke lehet magára! - F1VILÁG.HU

Horner: Perez nagyon büszke lehet magára!

HIRDETÉS
Nem sikerült megszereznie a bajnoki ezüstérmet Abu Dhabiban Sergio Pereznek – a mexikói versenyző Max Verstappen és riválisa, Charles Leclerc mögött, a 3. helyen ért célba a szezonzárón, így egyetlen ponttal lecsúszott a bajnoki 2. pozícióról.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 20: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 20, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Pedig a verseny remekül indult Perez számára, hiszen a 2. pozícióból kezdhette meg az idény utolsó versenyét – a Ferrari remek taktikájának köszönhetően azonban Charles Leclerc végül egyetlen kerékcserével teljesíteni tudta a futamot, így a mexikói pilóta előtt ért célba.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke mindazonáltal azt mondja, Sergio Perez nagyon büszke lehet idei teljesítményére, hiszen nélküle a csapat nem tudta volna megnyerni a konstruktőri bajnoki címet.

„Nagyszerű szezonja volt idén, elég csak arra gondolni, amit elért: a dzsiddai pole pozíció, a monacói győzelem, a szingapúri győzelem, az 5 kettős győzelem. Neki és Maxnak köszönhetően szereztük meg 8 év után először a konstruktőri bajnoki címet, mi voltunk az egyetlen csapat, mely le tudta győzni a Mercedest” – mondta a szakember. „Szóval elképesztő szezonja volt, nagyon-nagyon büszke lehet mindarra, amit elért.”

„Néhány ponttal csúszott csak le a 2. helyről – szóval nagyon büszke lehet az idei teljesítményére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!