Horner Perezt dicsérte: „Nagyot lépett előre” - F1VILÁG.HU

Horner Perezt dicsérte: „Nagyot lépett előre”

HIRDETÉS
A Forma-1-es mezőny a Magyar Nagydíj végeztével nyári szünetre vonult, ennek alkalmából a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner az istálló mindkét pilótája teljesítményét értékelte.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 29: Race winner Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing celebrates with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner after the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 29, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Kiváló helyzetben várja az idei F1-es szezon második felét a Red Bull alakulata, ami 13 versenyhétvégét követően mindkét tabellát toronymagasan vezeti. Egyéniben Max Verstappen előnye 80 pontra rúg Charles Leclerc-hez képest, konstruktőriben pedig 97 ponttal vezetnek a Ferrari előtt. A kényelmesnek mondható helyzethez a csapat mindkét pilótája nagyban hozzájárult, akik teljesítményét most nem más, mint Christian Horner csapatfőnök értékelte. A gárda legújabb világbajnokáról, az idén eddig 8 futamgyőzelmet és 3 pole-pozíciót szerző Verstappenről kizárólag szuperlatívuszokban beszélt.

„Szerintem még mindig fejlődik, mint versenyző, emellett még mindig fiatal és tapasztalatokat gyűjt. Úgy gondolom, tavaly és idén is fenomenális szinten teljesít. Látszik, hogy nagy hatékonysággal használja fel a tapasztalatait.”

Horner hasonló módon dicsérte Sergio Perezt, aki a második Red Bull-os évében Dzsiddában pole-pozíciót szerzett, megnyerte a Monacói Nagydíjat, emellett további 5 dobogós helyezéssel gazdagította a csapatot.

Checo nagyot lépett előre. Időmérőn sokkal közelebb van tavalyhoz képest. A dzsiddai pole-pozíciót érő köre kiváló volt, aztán a monacói győzelme, a spanyolországi és azerbajdzsáni dupla győzelmeink, a silverstone-i futama… Összességében nagyon erősen teljesített az év első felében. Úgy látom, hogy a csapatot idén sokkal inkább az otthonának tekinti, mint tavaly, amikor ő volt az új fiú. Ehhez jól alkalmazkodik. Néhányszor balszerencsés volt, de ezek a szezon végére kiegyenlítődnek” – fogalmazott Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!