Horner: Ricciardo leghamarabb 2025-ben lehet újra a Red Bull versenyzője - F1VILÁG.HU

Horner: Ricciardo leghamarabb 2025-ben lehet újra a Red Bull versenyzője

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner újra leszögezte, Daniel Ricciardo leghamarabb csak 2025-ben lehet újra az osztrák istálló versenyzője.
SPA, BELGIUM - JULY 27: Daniel Ricciardo of Australia and Scuderia AlphaTauri talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on July 27, 2023 in Spa, Belgium. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Az ausztrál pilótát a tavalyi szezont követően kiebrudalták a McLarentől, így a 2023-as évnek a Red Bull tartalékversenyzőjeként vágott neki. A Magyar Nagydíjon viszont már újra az F1-es mezőny tagja volt, hiszen az AlphaTaurinál átvehette a gyengén teljesítő Nyck de Vries helyét.

Ricciardo célja pedig természetesen az, hogy mihamarabb versenyképes autóba üljön, és nem titkoltan a Red Bull ülésére pályázik. Az energiaital-gyárosok viszont leszögezték, 2024-ben is a Max VerstappenSergio Perez párossal vágnak neki a küzdelmeknek. Christian Horner ugyanakkor azt mondja, jól tudja, hogy Ricciardo szeretne náluk versenyezni, és ezért mindent meg is tesz.

„Annak oka, hogy Danielt visszaültettük az ülésbe, nem az, mert hosszú távú célja, hogy az AlphaTauri versenyzője legyen a következő öt évben” – magyarázta a Red Bull-főnök. „Úgy látja, hogy ez a leggyorsabb út ahhoz, hogy újra versenyképes autóban üljön, és a célja egyértelműen az, hogy 2025-ben megszerezze a Red Bull Racing ülését, ha nálunk üresedés lesz.”

„Danielnek lehetősége van az év végéig arra, hogy nem veszítette el formáját, és aztán megszületik majd a döntés arról, hogy a következő 12 hónapra megtarthatja-e azt az ülést. Az AlphaTauri versenyzőit azért ültetjük be oda, hogy fejlődjenek, mint a Red Bull Racing potenciális esélyesei. Daniel pedig pontosan tisztában van ezzel, és ez a célja – ez viszont nem fog megtörténni 2025 előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!