Horner: Ricciardo minden várakozást felülmúlt

Daniel Ricciardo minden várakozást felülmúlt az idei szezon első felében, állítja a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner.


Daniel Ricciardo minden várakozást felülmúlt az idei szezon első felében, állítja a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner.

Az ausztrál pilóta az első tizenegy versenyen két győzelmet aratott, és a pontok tekintetében simán veri négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt.

„Daniel csodálatos munkát végzett, minden várakozásunkat felülmúlta, és valószínűleg a saját maga elvárásait is túlszárnyalta, hiszen senki nem számított arra, hogy ilyen hamar ennyire gyors lesz” – mondta Horner.

„De nem csak a sebességről van szó, a versenyhez való hozzáállásáról, arról, hogy mennyire jól kezeli a nyomást az időmérőn illetve a versenyen, mikor remekül teljesít. Úgy tűnik, mindezt nagyon könnyedén teszi.”

„Azonnal felvette a ritmust és a Német Nagydíjon mutatott teljesítménye Fernando Alonso ellen, egyszerűen fantasztikus volt.”

„Az a tény, hogy nem adta át a helyét és keményen harcolt, azt mutatja, hogy a hatalmas mosoly mögött egy igazi versenyző van.”

Ricciardo továbbá komoly szerepet játszott abban is, hogy tartsa a lelket a Red Bullban a nehéz szezonkezdetben.

„Dan lelkesedése mindenképpen pozitív hatással volt mindenkire a csapaton belül” – folytatta a csapatfőnök. „Ez nagyon fontos volt, különösen a nehéz időszakokban.”

Horner az is elmondta, hogy véleménye szerint a Ricciardo és Vettel közötti kapcsolat sikeresnek mondható.

„Erős a kapcsolata Sebastiannal, és nagyon jó, hogy két olyan versenyződ van, akik hajtják és támogatják egymást” – magyarázta.

„A pályán megy a rivalizálás, de pályán kívül olyan keményen és nyitottan dolgoznak egymásért, ahogy csak tudnak, hogy javítsanak az autó teljesítményén.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!