Horner: Russell megúszta büntetés nélkül, ezen is múlt Perez dobogója - F1VILÁG.HU

Horner: Russell megúszta büntetés nélkül, ezen is múlt Perez dobogója

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Sergio Perez dobogóra állhatott volna a vasárnapi Spanyol Nagydíjon, ha George Russell büntetést kap azért, amiért a rajtot követően levágta a pályát.
BARCELONA, SPAIN - JUNE 03: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 03, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Perez a 11., Russell pedig a 12. helyről vágott neki a vasárnapi, barcelonai versenynek, a Mercedes pilótája pedig végül Max Verstappen és Lewis Hamilton mögött a 3. helyen ért célba, így dobogóra tudott állni, miközben Pereznek be kellett érnie a 4. hellyel. A mexikói közel 3,5 másodperccel maradt le a brit versenyzőtől, aki a futam rajtját követően a szervizútra menekült, és onnan tért vissza a pályára.

A versenybírók kivizsgálták Russell manőverét, ám végül nem büntették meg a Mercedes versenyzőjét. Christian Horner szerint ezen is múlt az, hogy Perez nem tudott dobogóra állni – no meg persze azon, hogy a rutinos pilóta rajtja nem sikerült jól.

„Az első körökben dőlt el a sorsa. Nem volt valami nagyszerű a rajtja” – mondta a szakember, majd említést tett Russell incidenséről is.

„George megúszta, hogy elhagyta a pályát, nem kapott ezért büntetést. Szerintem végül ez döntött. Checo versenye egyre erősebb és erősebb lett. Az utolsó etapban különösen nagyon erős volt. Csak nem volt elég kör ahhoz, hogy harcoljon ezért a dobogóért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!