Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Horner: Sikerült felvenni a fonalat Silverstone-ban

Igazán fontos volt a csütörtöki filmforgatási nap a Red Bull Forma-1-es csapata számára. Az istálló Silverstone-ban róhatta a köröket idei autójával, a teszten Alex Albon legfeljebb 100 km-t tehetett meg a Pirelli demóabroncsait használva.

A Red Bull számára mégis eredményes volt a nap, hiszen egy héttel az ausztriai idénykezdet előtt a csapatnak lehetősége volt arra, hogy felvegye a fonalat a meglehetősen hosszúra nyúlt kényszerpihenő után.

Ráadásul – bár erről a csapat nem árult el részleteket – az RB16-os versenyautóra egy módosított padlólemez is felkerült, melyet új terelőelemekkel láttak el. A gyűjtött adatok pedig igencsak hasznosak lehetnek a jövőbeli fejlesztésekhez.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondja, a tesztnap azért is hasznos volt, mert lehetőségük volt gyakorolni a koronavírus-járvány miatt beiktatásra kerülő protokollokat.

„Azért voltunk Silverstone-ban, hogy felvegyük a ritmust, gyakoroljuk az alapokat – például a kerékcseréket –, de főleg az új szabályozás miatti protokollokat, a maszkviselést és a távolságtartást. Csak hogy biztosak legyünk abban, mindenki tudja, mire számíthat, amikor megérkezünk Ausztriába” – mondta a szakember.

„Kétségkívül vannak különbséget. Most például, hogy mindenki maszkot visel, nem lehet leolvasni az érzéseket egy-egy szerelő vagy mérnök arcáról. Viszont azt gondolom, meg fogjuk szokni, és a biztonság miatt fontos. Szerintem hamar megszokjuk majd, és egy ideig most ez lesz a norma.”

„Egy filmforgatási napot tartottunk, mely során 100 km-t lehet megtenni az autóval, és demóabroncsokat használtunk. Mégis jó ráérezni kicsit az autóra, a szerelők is formába tudnak lendülni, nem is beszélve a versenyzőről, hiszen mégiscsak egy 3 hónapos szünetről beszélhetünk.”

„Szerintem Alex is profitálni fog belőle, hiszen még meglehetősen tapasztalatlannak számít a Forma-1-ben. Biztosan hasznos lesz számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!