Eifel Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - JUNE 25: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 in the Pitlane during the Red Bull Racing RB16 Filming Day at Silverstone Circuit on June 25, 2020 in Northampton, England. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24EEHSYJN1W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Horner: Sikerült felvenni a fonalat Silverstone-ban

Igazán fontos volt a csütörtöki filmforgatási nap a Red Bull Forma-1-es csapata számára. Az istálló Silverstone-ban róhatta a köröket idei autójával, a teszten Alex Albon legfeljebb 100 km-t tehetett meg a Pirelli demóabroncsait használva.

A Red Bull számára mégis eredményes volt a nap, hiszen egy héttel az ausztriai idénykezdet előtt a csapatnak lehetősége volt arra, hogy felvegye a fonalat a meglehetősen hosszúra nyúlt kényszerpihenő után.

Ráadásul – bár erről a csapat nem árult el részleteket – az RB16-os versenyautóra egy módosított padlólemez is felkerült, melyet új terelőelemekkel láttak el. A gyűjtött adatok pedig igencsak hasznosak lehetnek a jövőbeli fejlesztésekhez.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondja, a tesztnap azért is hasznos volt, mert lehetőségük volt gyakorolni a koronavírus-járvány miatt beiktatásra kerülő protokollokat.

„Azért voltunk Silverstone-ban, hogy felvegyük a ritmust, gyakoroljuk az alapokat – például a kerékcseréket –, de főleg az új szabályozás miatti protokollokat, a maszkviselést és a távolságtartást. Csak hogy biztosak legyünk abban, mindenki tudja, mire számíthat, amikor megérkezünk Ausztriába” – mondta a szakember.

„Kétségkívül vannak különbséget. Most például, hogy mindenki maszkot visel, nem lehet leolvasni az érzéseket egy-egy szerelő vagy mérnök arcáról. Viszont azt gondolom, meg fogjuk szokni, és a biztonság miatt fontos. Szerintem hamar megszokjuk majd, és egy ideig most ez lesz a norma.”

„Egy filmforgatási napot tartottunk, mely során 100 km-t lehet megtenni az autóval, és demóabroncsokat használtunk. Mégis jó ráérezni kicsit az autóra, a szerelők is formába tudnak lendülni, nem is beszélve a versenyzőről, hiszen mégiscsak egy 3 hónapos szünetről beszélhetünk.”

„Szerintem Alex is profitálni fog belőle, hiszen még meglehetősen tapasztalatlannak számít a Forma-1-ben. Biztosan hasznos lesz számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!