Friss hírek

Horner soha nem látott még olyan dominanciát az F1-ben, mint amilyen Verstappené idén

Soha nem látott még olyan domináns teljesítményt egyetlen versenyzőtől sem Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, mint amilyet idén versenyzőjétől, Max Verstappentől.

Verstappen a bő egy héttel ezelőtti Mexikói Nagydíjon megdöntötte az egy évadon belül szerzett győzelmek rekordját, megszerezte ugyanis 14. elsőségét. A holland versenyző már a Japán Nagydíjon bebiztosította második világbajnoki címét, így abszolút kijelenthető, dominált a 2022-es szezon során.

Amikor a Red Bullt irányító Christian Hornert arról kérdezték, Verstappen szezonja a legdominánsabb volt-e, amit valaha látott, így felelt: „Voltak domináns évei a Mercedesnek, de azt gondolom, ha a versenyzőt nézzük, akkor feltehetőleg igen. Ő szerezte a legtöbb győzelmet egy idényen belül, 22 verseny alatt.”

„Ráadásul megnyert két sprintfutamot is, és nem is mindegyiket a pole-ból indulva nyerte. Sok győzelméért harcolnia és versenyeznie kellett. Azt gondolom, ha az évad végén majd visszatekintünk, abszolút kiemelkedő évet produkált Max. Egyetlen hibát sem vétett, tökéletes volt a szezon során. Hihetetlen következetességet mutatott.”

A Red Bull ráadásul idén nemcsak az egyéni, hanem a konstruktőri bajnoki címet is bezsebelte, ami utoljára 2013-ban fordult elő a csapattal, amikor az istálló sorozatban négy világbajnoki címet nyert Sebastian Vettellel.

„Ők két nagyon különböző versenyző, két fenomenálisan sikeres versenyző” – mondta Horner. „Azt gondolom, az, amit Sebastian elért pályafutása során, a legnagyobbak közé emeli, a sportág legsikeresebb versenyzői közé. De úgy gondolom, amit Maxtól idén látunk, aminek szemtanúi lehetünk, az valami egészen különleges.”

„Ami azt illeti, úgy gondolom, hogy az eredményei néha nem kapnak akkora elismerést, mint kellene, mert szerintem az, amit idén látunk, az abszolút kiemelkedő teljesítmény egy versenyzőtől, aki csúcsformában van.”

Horner emellett rámutatott, a Red Bullt is elismerés illeti azért, amiért olyan autókat épített, melyekkel Vettel és Verstappen dominálni tudtak a Forma-1-ben.

„Rengeteg ember ül a mérnöki irodában és a garázsban, illetve otthon, a gyárban, akik ugyanazok az emberek, akik megcsinálták ezt Sebastiannal, és most Maxszal. A DNS-ünkben van, hogy mi egy versenycsapat vagyunk. Versenyzőkből áll a csapatunk, a határokat feszegetjük. Agresszíven állunk hozzá a versenyzéshez, követjük a szenvedélyünket, ami az, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtsuk. Dietrich [Mateschitz] állandó mantráját követjük, aki mindig azt mondta, ha nincs kockázat, nincs szórakozás sem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner soha nem látott még olyan dominanciát az F1-ben, mint amilyen Verstappené idén
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!