Horner: Sok döntés született ellenünk az idény során - F1VILÁG.HU

Horner: Sok döntés született ellenünk az idény során

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner állítja, versenyzőjük, Max Verstappen megérdemelten nyerte meg a világbajnoki címet 2021-ben. Bár a versenyirányítás abu dhabi döntése nekik kedvezett, a szakember rámutatott arra, idén rengeteg döntés született ellenük.
Horner Christian with Verstappen Max (nld), Winner of the FIA Formula One World Championship for Drivers, portrait during the 2021 FIA Prize Giving Ceremony, at the Carrousel du Louvre, on December 16 in Paris, France - Photo Frédéric Le Floch / DPPI

Sokáig úgy tűnt, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon Lewis Hamilton zsebeli majd be a győzelmet, ezáltal pedig a világbajnoki címet, a verseny hajrájában azonban nem volt szerencséje, amikor Nicholas Latifi balesete miatt pályára küldték a biztonsági autót. A versenyirányítás ráadásul vitatható döntéseket hozott, így Max Verstappen a verseny utolsó körében friss gumikkal levadászta a hétszeres világbajnokot, és kiénekelte a világbajnoki címet a szájából.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, Verstappen nem volt hajlandó feladni a harcot, a Hamilton ellen bemutatott előzési manőverével pedig igencsak meglepte riválisát.

„Természetes, hogy ilyen helyzetben bevállaljuk, és harcolni fogunk érte. Max nem volt hajlandó feladni. Nem hallhattuk őt panaszkodni a rádión. Minden körben szívből versenyzett, és aztán hirtelen adódott egy lehetőség” – mondta Horner a The Telegraph című lapnak.

„Ha az 5-ös kanyarban bemutatott előzését nézzük, akkor szerintem elmondható, hogy Lewis nem számított rá. Még csak nem is védekezett. Inkább a 6-os kanyarban várta, Max viszont meglepte őt. Klasszikus Verstappen!”

„Már a hétvégét megelőzően is azt éreztem, hogy Max megérdemelné az alapján, ahogy vezetett, ahogy alkalmazkodott, és ahogy harcolt a legintenzívebb nyomás és felügyelet alatt is. Még az év második felében is, amikor nem a miénk volt a legjobb autó.”

Horner beszélt arról is, bár valóban szerencséjük volt a szezonzárón, nem szabad elfelejteni, hogy rengeteg döntés született ellenük a 2021-es évad során. A Mercedes ráadásul Abu Dhabiban egy stratégiai hibát is elkövetett.

„Nem lehet elszigetelten vizsgálni az incidenseket. Olyan sok döntés született ellenünk… Az abu dhabi verseny elején sem adtak büntetést Hamiltonnak, amikor levágta a kanyart.”

„Sokan mondták azt, hogy Lewis esélytelen volt a végén Abu Dhabiban. Viszont a Mercedes elkövetett egy taktikai hibát. Megvolt a lehetőségük arra, hogy kiálljanak a bokszba, de ők úgy döntöttek, hogy nem, és emiatt kerültek ebbe a helyzetbe.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!