Friss hírek

Horner szerint a győzelembe került a Mercedes rossz taktikája Mexikóban

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, meglepte őt a Mercedes Mexikói Nagydíjon alkalmazott stratégiája, véleménye szerint ugyanis a rossz gumiválasztással a győzelemtől estek el az ezüstnyilak.

A pole pozícióból Max Verstappen vághatott neki a múlt vasárnapi versenynek, mögötte viszont ott sorakozott a két Mercedes, akik a tempójukat látva bizony igencsak esélyesnek számítottak a mexikói futamon. Miközben Verstappen a lágy gumikkal vágott neki a versenynek, Lewis Hamilton és George Russell a közepes keverékkel rajtolt – a futam második etapjára pedig a kemény keverékű abroncsokat szerelték fel autóikra.

Mivel Verstappen a verseny második felében a sárga jelölésű közepes gumikat használta, a Mercedesnek lényegében esélye sem volt arra, hogy támadja a hollandot. Christian Horner elárulta, meglepte őket a rivális csapat konzervatív stratégiája.

Hirdetés
 

„Szerintem jól taktikáztunk. A magunk részéről a lágy-közepes taktika tűnt a gyorsabbnak. A kemény keverékkel egyszerűen nincs akkora tapadás. Szóval eléggé meglepett bennünket, hogy a Mercedes ennyire konzervatív volt a közepes-kemény stratégiával” – magyarázta a Red Bull-főnök.

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes nyerhetett-e volna egy, a Red Bulléhoz hasonló taktikával, Horner így felelt: „Szerintem mi voltunk előnyben, de sokkal közelebb lehettek volna. Szerintem hallhattunk is, hogy a versenyzőik nem voltak elégedettek a kemény keverékkel.”

„Ez volt a második hétvége egyhuzamban, hogy ezt a gumit használták, és a győzelembe került nekik. Eléggé meglepett.”

Nemrég egyébként a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is odaszúrt a Mercedesnek az elbaltázott taktika miatt. Erről részletesebben az alábbi cikkben olvashatsz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner szerint a győzelembe került a Mercedes rossz taktikája Mexikóban
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!