Horner szerint a határokat feszegeti az F1 a sok versennyel - F1VILÁG.HU

Horner szerint a határokat feszegeti az F1 a sok versennyel

A határokat feszegeti a Forma-1 a „brutálisan” hosszú szezonokkal – ezt mondja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, aki szerint még a rajongók részéről is óriási elkötelezettség kell ahhoz, hogy minden versenyt figyelemmel kísérjenek.

Miközben húsz éve 16, tíz éve pedig 19 versenyt rendeztek egy Forma-1-es bajnokság során, az idei versenynaptár eredetileg 24 nagydíjból állt – csupán azért lesz végül rövidebb az idény, mert két versenyt, a kínait és az imolait végül ki kellett venni a programból.

A száguldó cirkusz továbbra is ellátogat tradicionálisnak számító versenyhelyszínekre, eközben azonban folyamatosan új pályákkal gazdagodik a program – idén például a mezőny ellátogat majd Las Vegasba is. A Red Bull csapatát irányító Christian Horner szerint túl sok a verseny, ezt sokáig nem lehet így csinálni.

 

„Eljutsz egy pontra, ahol azon töprengsz, hol a vége, 23 verseny őrült mennyiség a versenyzést és a kilométerek számát tekintve, amit teljesítenünk kell egy szezon során” – mondta a szakember. „Szerintem jobb lenne a meglévő helyszíneken versenyezni, mint folyamatosan bővülni és bővülni, mivel el fogunk jutni egy pontra, egy választópontra, amitől már szerintem nem vagyunk olyan messze.”

Horner szerint az lenne az ideális, ha 18 nagydíjat rendeznének egy évben, ahogy évtizedekkel ezelőtt is.

„A probléma az, hogy jön Stefano [Domenicali], és azt mondják, ’ó, talán nem tudunk menni Silverstone-ban, és Monza is elég ingatagnak tűnik’. Minden évben ugyanez a trükk” – folytatta. „Szóval azt mondja, ’nos, meg kell védenünk valamelyiket, nem veszíthetjük el Monacót, nem veszíthetjük el Monzát, és nem veszíthetjük el Silverstone-t sem’. És aztán előjön azzal, hogy ’Mi a helyzet Las Vegassal?’. Oké, menjünk Vegasba. ’Mi a helyzet Miamival? ’Igen, rendben, oda is megyünk.”

„És aztán előállnak nagyszerű helyszínekkel, nagyszerű versenyekkel, amikre nehéz nemet mondani.”

Horner úgy látja, még az egyszeri F1-rajongóknak is óriási elkötelezettség kell ahhoz, hogy az összes versenyt megnézzék a TV-ben, a száguldó cirkuszban dolgozók terhelése pedig „brutális”.

„Az utazás brutális. Szerintem eljutunk arra a pontra, amikor egy évben 23 vasárnap során egyszerűen túl nagy elkötelezettséget igényel, hogy az emberek vasárnap délutánjából vagy estéjéből elvegyünk két órát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner szerint a határokat feszegeti az F1 a sok versennyel
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!