Horner szerint a hétvégi verseny figyelmeztetés volt

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke úgy véli, a hétvégi Német Nagydíj figyelmeztetés volt csapata számára arra vonatkozóan, hogy nem engedhetik el magukat tetemes előnyük birtokában, hiszen riválisaik képesek a felzárkózása.


Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke úgy véli, a hétvégi Német Nagydíj figyelmeztetés volt csapata számára arra vonatkozóan, hogy nem engedhetik el magukat tetemes előnyük birtokában, hiszen riválisaik képesek a felzárkózása.

A nürburgringi viadalt vasárnap a mclarenes Lewis Hamilton nyerte meg, megelőzve a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót, valamint a Red Bull versenyzőjét, Mark Webbert. A listavezető Sebastian Vettel csak negyedik lett, így értékes pontokat veszített ellenfeleivel szemben.

Habár az osztrák csapat a szezon első versenyein szinte végig dominált, az utóbbi időben riválisaik meglehetősen felzárkóztak, így Christian Horner együttesének nincs egyszerű dolga.

„Ha megnézzük a valenciai viadalt, akkor láthatjuk, hogy a McLaren egy kissé alulteljesített, míg a Ferrari jól szerepelt, viszont nyilvánvaló, hogy mindkét csapat nagyszerű, és keményen dolgozik” – mondta a szakember.

„Sikerült számtalan karakterisztikájú pályán versenyképesnek lennünk. Minden egyes versenyen megszereztük a pole pozíciót, a tíz futamból hatot megnyertünk és minden nagydíjon dobogóra álltunk. Szóval ez egyáltalán nem katasztrófa.”

„A legutóbbi verseny azonban emlékeztetett minket arra, hogy nem vehetünk vissza, a csapatnál senki sem lazíthat. Mindenkinek minden tudását latba kell vetnie.”

A Red Bull ausztrál versenyzője, Mark Webber a vasárnapi verseny után úgy nyilatkozott, csapatának javulnia kell, ugyanis egész egyszerűen nem voltak elég gyorsan Németországban.

Horner mindazonáltal úgy fogalmazott, nem érzi úgy, hogy komoly problémáik lennének, hiszen eddig valamennyi versenyhelyszínen a győzelemért szállhattak harcba.

„Az ember folyamatosan tanul, és változó időjárási viszonyok is voltak. Olykor talán hidegebb is volt, mint a téli teszteken, és két héttel ezelőtt láthattuk, hogy a McLaren egész hétvégén szenvedett a gumikkal. Teljesítmény szempontjából a kulcs a gumik megértése, és hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük. A Red Bull márpedig meglehetősen következetes volt ebben a tekintetben az elmúlt tíz versenyen, miközben több csapat hullámzóan szerepelt.”

„Nyilván meg fogjuk tanulni a hétvégi leckét, a következő versenyen pedig ugyancsak mások lesznek a körülmények. Feltehetőleg 20 fokkal melegebb lesz majd.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!