Friss hírek

Horner szerint a Mercedes Hamiltont favorizálja – a Mercedes reagált

BARCELONA, SPAIN - AUGUST 16: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks to Mercedes GP Executive Director Toto Wolff during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 16, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff beszélt Christian Hornerrel azon kijelentésével kapcsolatban, hogy istállón belül Lewis Hamiltont favorizálják Valtteri Bottasszal szemben.

Horner szerint „nyilvánvaló, hogy a Mercedes Hamiltont favorizálja” Bottasszal szemben annak érdekében, hogy megszerezhesse hetedik bajnoki címét. 

„Ezt látni a stratégián, az autók pozicionálásán stb. Miért nem volt Bottas kétkiállásos taktikán Spában? Ez megadta volna a lehetőséget számára, hogy nyerjen” – mondta Horner. 

„Az a probléma, hogy minden Lewis felé irányul ebben az évben, ebben a rekordot-utolérős szezonban. Valtteri számára az a valóság, hogy ha nem végez előrébb az időmérőn, akkor nincs esélye.”

Wolff reagált Horner kijelentésére, sőt megkereste kollégáját és beszélt vele nyilatkozatával kapcsolatban. 

Nincs szó ilyesmiről, hogy az egyik versenyzőt priorizálnánk a másikkal szemben. Mindig nyíltan játszottunk, átláthatóan és fair módon, és ez a továbbiakban is így lesz.”

Azokra a vádakra, hogy miért nem alkalmaztak Bottas esetében kétkiállásos taktikát, Wolff így reagált: „Beszéltem vele erről. Azt mondta: „Miért nem hívtátok ki Valtterit a második kiállásra?” Azt válaszoltam, hogy „ha tudtuk volna, hogy a két kiállás gyorsabb, akkor Lewist is kihívtuk volna.”

„Utólag a két kiállás jobb stratégia volt, de nem akartunk Maxszal szemben pozíciót veszíteni, mert nem volt egyértelmű, hogy legyőztük volna őt a pályán. Aztán azt mondtam neki: „Miért nem hívtátok ki Maxot egy második kiállásra, hogy legyőzzetek minket?” Azt mondta: „Nem voltunk biztosak benne, hogy meg tudtuk-e volna előzni Ricciardót.”

„Nos, helló, itt van, pontosan ugyanaz a helyzet” – zárta le Wolff. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!