Friss hírek

Horner szerint a Mercedes „túl messzire ment” új autójával

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, véleménye szerint a Mercedes alaposan átszabott versenyautója nem feltétlenül felel meg a 2022-es szabályok szellemiségének – ezért szerintük a német istálló túl messzire ment.

A Mercedes a bahreini teszten egy jócskán átdolgozott versenyautóval gurult pálya, a versenyautó oldalszekrényei gyökeres változásokon mentek keresztül az első teszt óta. A világbajnok istálló a felső ütközési struktúrát egy vízszintesen kiálló szárnyelembe integrálta – hivatalosan ezek a szárnyelemek a visszapillantó tartóelemeinek számítanak. A szabályok ezen kreatív értelmezése viszont felkavarhatja az állóvizet a Forma-1-ben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a Mercedes ezen a téren túl messzire ment.

„Azok nem tükörtartók, hanem két szárny. Még függőleges terelőlapok is vannak rajtuk. Semmi közük a tükörtartókhoz” – idézi Horner szavait az Auto Motor und Sport című szaklap.

„A mi álláspontunk szerint a Mercedes túl messzire ment. Ez a megoldás nem felel meg a szabályok szellemiségének. Számunkra ezek a szárnyak illegálisak.”

Érdekes módon az AMuS cikkének megjelenése után a Red Bull rövid közleményt adott ki, melyben tagadják, hogy Horner ilyet mondott volna.

„Christian Horner semmiféle interjút nem adott a Mercedes autójával kapcsolatban. Azok az idézetek, melyeket neki tulajdonítottak ma reggel, nem valósak” – áll a csapat kommünikében.

Az Auto Motor und Sport újságírója, Tobias Grüner a Twitteren reagált erre: „Igen, mi is megkaptuk a Red Bull üzenetet, miszerint Christian Horner nem beszélt senkivel. Nem tudjuk, miért csinálták ezt…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!