Orosz Nagydíj

Horner szerint Alonsónak kulcsszerep jut 2012-ben

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso egészen az idény végéig harcban lesz majd a világbajnoki elsőségért.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso egészen az idény végéig harcban lesz majd a világbajnoki elsőségért.

A Ferrari számára ugyan nehezen indult az év, Alonso mégis kiváló teljesítményt nyújtott az idény első felében, ennek hála pedig jelenleg vezeti a világbajnoki pontversenyt a Red Bull duója előtt.

A címvédő gárdát irányító Christian Horner úgy véli, most, hogy a maranellói istálló megoldotta azokat a problémákat, melyek az idénykezdetkor hátráltatták, Alonso komoly esélyese lehet a bajnoki küzdelemnek.

„Rendkívül szoros” – mondta a szakember a Monacói Nagydíjat követően.

„Fernando 3 pont előnnyel áll versenyzőink előtt, akik most ugyanannyi egységgel rendelkeznek. Annyira nyitott az egész, hogy hat-hét versenyző jelent rendkívül komoly kihívást.”

A szakember arra a kérdésre, hogy versenyzőinek hátrányt jelent-e, hogy egymás ellen kell harcolniuk, míg Alonso csapattársa, Felipe Massa egyelőre nem tud beleszólni az élen zajló küzdelmekbe, így felelt: „Azt gondolom, versenyzőink nem vettek el pontokat egymástól, vasárnap az első, illetve a negyedik helyen értek célba, és szabadon versenyezhetnek. Fernando remekül versenyzett, és az biztos, hogy az egész idény során kulcsszerepe lesz majd.”

A bajnokság következő állomásával, a Kanadai Nagydíjjal kapcsolatban Horner elmondta, a Red Bullnak befejezetlen ügye van Montrealban, Sebastian Vettel ugyanis a tavalyi évben az utolsó körben veszítette el a vezetést Jenson Buttonnal szemben.

„Tavaly egy körön múlt a győzelmünk egy olyan versenyen, ami 4-5 órán át tartott, szóval jó lenne visszatérni, és mindent megfelelően csinálni. Montrealban a lóerők számítanak, teljesen más, mint Monaco, és mindig nagyszerű versenyek vannak. Szóval támadni fogunk, amennyire csak lehet. Ki tudja, mennyire leszünk majd versenyképesek?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS