Friss hírek

Horner szerint erős Ferrarira kell készülniük Silverstone-ban

Erős Ferrarira számít a hétvégi Brit Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner, aki ráadásul óvatosságra int a Mercedes teljesítményével kapcsolatban is.

A Red Bull elképesztő sorozatot teljesített az elmúlt hetekben: sorozatban hat versenyt nyert meg, így kényelmes előnyt épített ki a konstruktőri versenyben a Ferrarival szemben. Az energiaital-gyárosok természetesen szeretnék megtartani lendületüket Silverstone-ra is, Christian Horner azonban tudja, nem lesz könnyű dolguk.

„A nyers formát tekintve azt mondhatnánk, hogy akárcsak Barcelonában, itt is erős versenye lesz a Ferrarinak” – mondta a szakember. „A Mercedes versenytempója is erős volt a kanadai futam végén, szóval ez is egy tényező lehet Silverstone-ban. Érdekes lesz látni. Úgy hallom, lesz néhány újítás a Ferrarin is. Szóval érdekes lesz.”

Hirdetés
 

A Red Bull Max Verstappen révén tavaly is a győzelemért volt harcban a Brit Nagydíjon, ám Max Verstappen a Lewis Hamiltonnal történt ütközés után a gumifalban kötött ki. Horner azt mondja, idén javítani szeretnének.

„Silverstone tavaly igazán kemény volt számunkra. Egészséges előnnyel érkezünk meg oda, és idén is ez lesz a helyzet, szóval fontos, hogy megtartsuk a lendületet. Elképesztő sorozatot hoztunk össze most, a csapat és a versenyzők pedig nagyszerű munkát végeznek.”

„A silverstone-i az egyik legjobb pálya a naptárban. Rekordszámú néző lesz kint idén is, és nagyon várjuk már. Meggyőződésem, hogy a Mercedes versenyzői óriási támogatást kapnak, de feltüzelve érkezünk meg, és megpróbáljuk kijavítani a tavaly történteket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!