Horner szerint leghamarabb Katarban térhet vissza Ricciardo - F1VILÁG.HU

Horner szerint leghamarabb Katarban térhet vissza Ricciardo

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Daniel Ricciardo várhatóan csak az október eleji, katari versenyhétvégén ülhet újra Forma-1-es versenyautóba.

Az ausztrál pilóta a Holland Nagydíj második szabadedzésén szenvedett szerencsétlen balesetet, minek következtében eltört bal karja. Ricciardót pár nappal később megoperálták Barcelonában, jelenleg pedig lábadozik sérüléséből. Bár Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke korábban azt mondta, a nyolcszoros futamgyőztes szeme előtt feltehetően a szingapúri visszatérés lebeg, a brit szakember most arról beszélt, szerinte a következő két versenyt még ki kell hagynia a rutinos pilótának.

„Ami Szingapúrt illeti, szerintem biztosan nincs esély arra, hogy készen fog állni. Japán kapcsán pedig szerintem optimista dolog lenne – mondta a szakember Ricciardo visszatérésével kapcsolatban. „Viszont azt gondolom, jól halad a felépülése. A keze nyilván immobilis, és most jön a rehabilitáció.”

„A motorosoknál is láthattuk már, hogy a visszatérés siettetése olykor több kárt okoz, szóval azt gondolom, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy biztosan fitt, mielőtt újra autóba ül.”

Ricciardót a legutóbbi két versenyen Liam Lawson helyettesítette, az új-zélandi pilóta pedig Monzában éppen csak lecsúszott a pontszerzésről, hiszen a 11. helyen futott be.

„Szerintem szolid munkát végzett” – fogalmazott Horner. „Nem követtem figyelemmel olyan szorosan az ő versenyét. Két kerékcserével dolgoztak, ami nem volt összhangban a mi stratégiánkkal. Szóval még ki kell elemeznem a verseny után – de szerintem remekül dolgozott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!