Horner szerint Ricciardónak nem érdemes elsietnie a visszatérést - F1VILÁG.HU

Horner szerint Ricciardónak nem érdemes elsietnie a visszatérést

Napokon belül kiderülhet, hogy Daniel Ricciardo hosszú kihagyás után visszatérhet-e a mezőnybe, és rajthoz állhat-e a hétvégi Katari Nagydíjon.

A rutinos ausztrál pilóta még a Holland Nagydíj második szabadedzésén szenvedett balesetet, melynek következtében karját törte. Sérült végtagját pár nappal később meg is kellett operálni, az incidens óta pedig már négy versenyt is kénytelen volt kihagyni, ezeken az AlphaTauri tartalékosa, Liam Lawson helyettesítette.

Ricciardo felépülése jól halad, tervei szerint pedig már a hétvégén, Katarban újra autóba ül majd – erről azonban egyelőre nincs végleges döntés még. A nyolcszoros futamgyőztes ezen a héten a szimulátorban dolgozik majd, ezt követően dől el az, hogy megfelelő állapotban van-e ahhoz, hogy vezessen.

„Tudom, hogy Katarra fókuszál. A héten a szimulátorban lesz majd, és aztán ez alapján meghozunk néhány döntést” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, aki ugyanakkor semmi értelmét nem látja annak, hogy Ricciardo elsiesse a visszatérést.

„Jól halad a gyógyulása, de az ülése fix a jövő évre. Tényleg siettetnie kell egy katari visszatérést, miközben pár hét még Austin előtt – ami egy nagyon hepehupás pálya – talán jobb lenne?” – tette fel a kérdést a brit szakember.

Ricciardo ugyanakkor a West Australian című lapnak azt mondta, jól halad a gyógyulása.

„Érzem, hogy egyre jobb és jobb” – magyarázta. „A szimulátorban való tesztelés mutatja majd meg, hogy is állok igazán. Szeretnék már most újra autóba ülni, de a héten többet tudunk majd.”

Abban viszont egyetért Hornerrel, hogy a legfontosabb számára az, 2024-re biztos a helye az AlphaTaurinál.

„Izgalmas, hogy van egy helyem a mezőnyben a következő évi világbajnokságra” – mondta Ricciardo – ezt már az olasz Sky Sportnak. „Egy éve még azt sem tudtam, mit akarok csinálni. Most már tudom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!