Friss hírek

Horner szerint Russell beárazta Hamiltont – Verstappen mögé!

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint George Russell a tavalyi Szahíri Nagydíjon „beárazta” a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, és világosan kiderült, hogy Max Verstappen jobb pilóta a hétszeres világbajnoknál.

Lewis Hamilton a tavalyi szezonhajrában fertőződött meg a koronavírussal, ezért egy futamot ki kellett hagynia. A Szahíri Nagydíjon a Williamstől kölcsönkért George Russell helyettesítette, a brit pilóta pedig remek teljesítményt nyújtott.

Az időmérőn alig maradt csak le a pole-t megszerző Valtteri Bottastól, a futamon pedig nagy léptekkel haladt a győzelem felé – egészen a Mercedes bokszutcai bakijáig.

Hirdetés
 

Horner azt mondja, ha a Red Bull megfelelő autót adna alá, Verstappen le tudná győzni Lewis Hamiltont.

„Igen, azt gondolom, ő a legjobb, és George Russell teljesítménye a Mercedesnél megerősített ebben” – mondta a szakember a holland RacingNews365.com című lapnak.

A szakember szerint az, hogy Russell a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesítve ilyen remek teljesítményre volt képes, azt bizonyítja, hogy Verstappen jobb a hétszeres világbajnoknál a nyers tehetséget tekintve.

„Max és Lewis kiemelkedőek számomra, bár nem szabad, hogy elvakítson bennünket az, amit Hamilton elért, mert mégiscsak egy jó csomag áll rendelkezésére. Maxnak eközben többet kell kihoznia az autójából.”

„Egy Mercedesszel egy Williams-pilóta közvetlenül az első sorba tudja kvalifikálni magát – és Russell majdnem a versenyt is megnyerte. Eközben, ha a Red Bullnál valaki beülne Verstappen autójába – ha például Max koronavírusos lenne –, senki sem tudna az ő szintjén teljesíteni.”

Horner azt mondja, a holland pilóta rendkívül sokat fejlődött az elmúlt évek során, versenyteljesítménye pedig kiemelkedő, akárcsak a gumikezelése.

„Max jobb lett a versenyek „olvasásában”, a visszajelzésekben – ugyanakkor pedig jobban megbirkózik a csalódottsággal. Ezeken a területeken rendkívül sokat érett.”

A Red Bull csapatfőnöke ráadásul azt mondja, Verstappen még jobb versenyzővé válhat.

„Nem – kétlem, hogy elérte a legjobb formáját. A többieknek nehéz dolguk van Max teljesítményéhez mérve. Ha megnézzük abu dhabi teljesítményét, az a pole fenomenális volt, és aztán rendkívül éretten kontrollálta a versenyt a rajttól a célig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner szerint Russell beárazta Hamiltont – Verstappen mögé!
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!