Friss hírek

Horner szerint sebezhetővé vált Button

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, versenyzőinek minden esélyük megvan arra, hogy kezükbe véve az irányítást, megszerezzék a vb-címet, miután a jelenlegi listavezető, Jenson Button nem találja régi önmagát.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, versenyzőinek minden esélyük megvan arra, hogy kezükbe véve az irányítást, megszerezzék a vb-címet, miután a jelenlegi listavezető, Jenson Button nem találja régi önmagát.

Azt követően, hogy az első hét versenyből hatot megnyert, Button teljesítménye csúnyán visszaesett, és az elmúlt öt futamon még csak a dobogóra sem állhatott fel, és csakis annak köszönheti, hogy még mindig 16 pont az előnye, hogy ellenfelei is küszködtek.

Horner éppen ezért úgy gondolja, hogy versenyzői, akik alig vannak lemaradva a második helyen álló Rubens Barrichello mögött a világbajnoki pontversenyben, kiváló helyzetben vannak, és minden esélyük megvan arra, hogy megszerezzék a vb-címet.

Hirdetés
 

“Versenyzőink látják, hogy (Button) sebezhető, és van esély a vb-cím megszerzésére” – mondta a csapatfőnök. “Mark és Sebastian kiváló versenyzők. Mark hihetetlenül magabiztos, amit az is bizonyít, ahogy elment Jenson mellett még Malajziában. Mindkét pilótánk kiváló, és ki vannak éhezve a sikerre.”

Ahogy azt korábban a sérüléséből lábadozó Felipe Massa is mondta, Horner szerint sem bírja a nyomást a brit versenyző, és az esélyesség terhe alatt megrogyott, mert bár számtalan versenyt nyert karrierje során, nincsen tapasztalata abban, hogyan kezelje az ilyen helyzeteket.

“Az első hat versenyen Jensonra tetted a pénzed, az utolsó haton pedig inkább Rubensre, ami azt igazolja, hogy az erősorrend folyamatosan változik” – magyarázta. “Az utóbbi néhány versenyen Rubens sokkal többet ki tudott hozni az autóból, mint Jenson, aki az elmúlt öt versenyen nem úgy tűnt, mint aki keményen támad.”

“Jenson görcsösebbé vált. Az utolsó öt versenyen megmenekült a teljes kivégzéstől. De ez nem mehet örökké, nagyon szerencsés volt, hogy egyik ellenfele sem tudta kihasználni a lehetőségeit, és nem hozott rajta többet a pontversenyben.”

“Tizenegy éves kora óta ismerem Jensont. Rengeteg versenyt nyert, de nem sok bajnoki címmel rendelkezik, és most egy számára ismeretlen területre érkezett. Sajnos mindent elveszíthet. Nincsen tapasztalata abban, hogy miként kell kezelni az esélyesség terhét.”

“Május óta nem állt a dobogóra, és nyilván azon agyal, hogy megértse, mi ennek az oka. Amíg nem talál választ a kérdésekre, addig nem fog tudni javulni. Mindössze 11 pontot szerzett a Török Nagydíj óta, míg azelőtt versenyenként 10 ponttal gazdagodott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!