Horner szerint sem volt igaza Verstappennek - F1VILÁG.HU

Horner szerint sem volt igaza Verstappennek

HIRDETÉS
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint sem volt igaza Max Verstappennek akkor, amikor a Spanyol Nagydíjon indulatosan kérte őket, hogy hívják ki a bokszba kerékcserére.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 09: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner in parc ferme during the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 09, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull és Verstappen között kisebb konfliktus alakult ki a Spanyol Nagydíj során, amikor a holland az első kerékcseréjére készült, ám a csapat nem hívta őt ki. 

Verstappen a futam után elmagyarázta, miért lett ideges, dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója viszonthelyretette versenyzőjét, és elmondta, a stratégiaalkotás nem az ő dolga

Ezzel kapcsolatban Christian Horner csapatfőnök is elmondta véleményét: a szakember szerint a bokszutca falán sokkal tisztábban látják a helyzetet, mint Verstappen a pályán. 

„Mindenki tudja, hogy Max mennyire ambiciózus. Folyton harcolni akar” – vette védelmébe a pilótát Horner. 

De Maxnál nincs meg a teljes kép, ami a stratégáknak rendelkezésére áll. Úgy gondolom, a versenymérnöke világossá tette számára, hogy pontosan mi a feladata. Meg akartuk akadályozni, hogy forgalomba jöjjön vissza. Ez újabb gumiproblémákhoz vezetett.”

Horner elmondta, mindemellett sikerült a maximális eredményt elérniük, Hamilton legyőzése ugyanis nem volt opció számukra. 

„Ma a lehető legjobb eredményt értük el. Max mindent kihozott az autóból, de végül a Mercedesnek gyorsabb volt a versenygépe, és tudtuk, hogy Hamiltont ma nem lehet legyőzni. De az egész csapat kiváló munkát végzett, hogy Bottast magunk mögött tartsuk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!