Friss hírek

Horner szerint sem volt igaza Verstappennek

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint sem volt igaza Max Verstappennek akkor, amikor a Spanyol Nagydíjon indulatosan kérte őket, hogy hívják ki a bokszba kerékcserére.

A Red Bull és Verstappen között kisebb konfliktus alakult ki a Spanyol Nagydíj során, amikor a holland az első kerékcseréjére készült, ám a csapat nem hívta őt ki. 

Verstappen a futam után elmagyarázta, miért lett ideges, dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója viszonthelyretette versenyzőjét, és elmondta, a stratégiaalkotás nem az ő dolga

Ezzel kapcsolatban Christian Horner csapatfőnök is elmondta véleményét: a szakember szerint a bokszutca falán sokkal tisztábban látják a helyzetet, mint Verstappen a pályán. 

„Mindenki tudja, hogy Max mennyire ambiciózus. Folyton harcolni akar” – vette védelmébe a pilótát Horner. 

De Maxnál nincs meg a teljes kép, ami a stratégáknak rendelkezésére áll. Úgy gondolom, a versenymérnöke világossá tette számára, hogy pontosan mi a feladata. Meg akartuk akadályozni, hogy forgalomba jöjjön vissza. Ez újabb gumiproblémákhoz vezetett.”

Horner elmondta, mindemellett sikerült a maximális eredményt elérniük, Hamilton legyőzése ugyanis nem volt opció számukra. 

„Ma a lehető legjobb eredményt értük el. Max mindent kihozott az autóból, de végül a Mercedesnek gyorsabb volt a versenygépe, és tudtuk, hogy Hamiltont ma nem lehet legyőzni. De az egész csapat kiváló munkát végzett, hogy Bottast magunk mögött tartsuk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!