Friss hírek

Horner szerint versenybaleset volt, és csalódott Wolff szavai miatt

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint versenybaleset történt Lewis Hamilton és Max Verstappen között a vasárnapi Olasz Nagydíjon. A szakember csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy a Mercedes főnöke, Toto Wolff vádaskodott a futam után.

Wolff a Sky Sports F1 televíziónak adott interjújában azt mondta, Verstappen futballnyelven szólva „taktikai szabálytalanságot” követett el, pontosan tudta ugyanis, ha nem próbálja meg a manővert, Hamilton elöl marad, és jó eséllyel megnyeri a versenyt.

Horner szerint viszont az Olasz Nagydíjon 26. körében történt incidens versenybaleset volt.

„Csalódott vagyok, hogy Toto azt találta mondani, ez egy taktikai szabálytalanság volt” – mondta a Red Bull főnöke. „Szerintem versenybaleset történt, és szerencsére senki sem sérült meg ma.”

„Azt gondolom, Verstappen megérdemelt volna egy kicsit több helyet, hogy tudjon harcolni a bal oldalon. Szerintem mindkét oldalról lehet érvelni, szóval mondhatjuk rá, hogy versenybaleset volt.”

„Úgy vélem, lehetne azzal érvelni, hogy Maxnak kicsit jobban balra kellett volna tartania, de azzal is, hogy Lewisnak több helyet kell volna hagynia.”

„Nem tudom, hogyan lehetne jobban okolni egyik versenyzőt a másiknál egy ilyen incidensben. Én természetesen Max oldalán érvelek, hogy több helyet érdemelt volna a 2-es kanyar előtt, de érthető, hogy Lewis másképp érvelne.”

„Szóval, ha objektíven nézzük, 50-50. Versenybaleset volt. Természetesen frusztráló, mert jó autónk volt ma, és legalább a dobogón végezhettünk volna, vagy harcolhattunk volna Daniellel [Ricciardo]. Szóval nagyon frusztráló kieséssel zárni.”

„A legfontosabb, hogy a ’Halo’ tette a dolgát, mert ez egy furcsa baleset volt, Max lényegében a Mercedes tetején állt meg. Szerencsére senki sem sérült meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!