Horner szerint Verstappen ismét elképesztő formában van - F1VILÁG.HU

Horner szerint Verstappen ismét elképesztő formában van

A Japán Nagydíj időmérő edzését követően Christian Horner nem győzte dicsérni a Red Bull pilótáját, Max Verstappent.

Lehengerlő teljesítményt nyújtva szerezte meg karrierje 29. Forma-1-es rajtelsőségét Max Verstappen, ami a csapatvezetője elismerését is kivívta. Christian Horner a Japán Nagydíj időmérő edzését követően úgy fogalmazott, Verstappen minden egyes köre elképesztő volt.

„Már az első köre is elég erősnek tűnt, de aztán futott egy még gyorsabbat” – részletezte Horner a Q3-ban látottakat. „Ma minden egyes köre elképesztő volt. A Q2-ben használt abroncsokon lett második, három kört pedig újakon teljesített. Egyszerűen hihetetlen teljesítményt nyújtott.”

Horner megmagyarázta a leintés utáni rádióüzenetet, amiben Verstappen úgy fogalmazott, „tessék, ott van egy 28-as”.

„GP [Gianpiero Lambiase, versenymérnök] elkezdte felpörgetni azzal, hogy az utolsó köre előtt azt mondta neki: most lássunk egy 1:28-at! Erre azt reagáltam, hogy én pedig szeretnék a leintés után is négy kereket látni az autón!”

A Red Bull Japánban látott teljesítménye merőben eltér a Szingapúrban látott szenvedéstől, de Horner úgy fogalmazott, a múltkori gyengélkedésükre továbbra sincs válaszuk.

„Bárcsak elárulhatnám, de még mindig nem értjük teljesen. Szingapúr egy anomália volt a számunkra, de tanultunk belőle. A Japánhoz hasonló pályákon mindig erősebbek voltunk, különösen az egyes szektorban, ahol az ember és a gép is a határon táncol. Ma ennek láthattuk egy ékes példáját” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!