Horner szerint veszélyes lesz a Mercedes a következő két versenyen

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Mercedes komoly ellenfélnek bizonyulhat a 2022-es Forma-1-es idény következő versenyein.

Az ezüstnyilak meglehetősen erősnek mutatkoztak a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon, Lewis Hamilton ugyanis a kezdeti küszködés után a vasárnapi futamot a 3. helyen fejezte be a versenyt megnyerő Max Verstappen, valamint Carlos Sainz mögött.

A Forma-1 jövő hétvégén visszatér Európába, a mezőny ugyanis Silverstone-ban vendégeskedik, majd Franciaország, Ausztria és Magyarország következik a sorban. Horner pedig attól tart, a Mercedes a soron következő versenyeken is erős lesz.

Hirdetés
 

„Szerintem a Mercedes erős lesz Silverstone-ban, és nem látom okát annak, miért ne lenne az a Paul Ricardon is” – mondta a Red Bull csapatvezetője. „Szerintem a Ferrari is gyors lesz Silverstone-ban. Számunkra viszont nagyobb kihívást jelenthet a pálya a vonalvezetéséből adódóan.”

„Hihetetlen, hogy sorozatban hat versenyt megnyertünk, de Silverstone jelentheti az eddigi legnagyobb kihívást.”

A Red Bull mostani győzelmi sorozata a második leghosszabb a csapat történetében, csupán Sebastian Vettel 2013-as sikerszériája múlja felül. Horner azt mondja, mindent megtesznek a győzelemért a folytatásban is, de tudja, nem lesz egyszerű dolguk.

„Imádnám, ha tovább folytatnánk a győzelmi sorozatot, de minden versennyel egyre nehezebb lesz. Ha megnézzük, mennyit változott a helyzet Ausztrália után, akkor láthatjuk, milyen gyorsan fordulhat a kocka. Úgy gondolom, Max élete formájában van. És az autó is jobban fekszik neki most.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!