Horner szívesen megnézte volna Montoyát a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Horner szívesen megnézte volna Montoyát a Red Bullnál

Csapatfőnökként számos versenyzővel volt már dolga a Forma-1-ben, Christian Horner azonban most megnevezett olyan pilótákat, akik szerinte sokra vihették volna a száguldó cirkuszban.

Horner Sebastian Vettel és Max Verstappen révén is világbajnoki címeket ünnepelhetett már a Red Bull-lal, a szakember azonban pontosan tudja, több olyan versenyző van, akivel ugyancsak sikereket érhetett volna el az osztrák istálló. Közéjük tartozik Juan Pablo Montoya is, aki 2001-ben a tengerentúlról érkezett meg az F1-be, versenyzett a Williamsnél, majd a McLarennél is, és bár nyert versenyeket, és Michael Schumacherrel is számos alkalommal összemérte tudását, végül világbajnoki győzelem nélkül intett búcsút az F1-nek 2006-ban.

Amikor a brit szakembert arról faggatták, kik azok a versenyzők, akiket szívesen alkalmazott volna a Red Bullnál, de végül ilyen-olyan okok miatt mégsem került sor erre, Horner így felelt: „Volt néhány pilóta az évek során, akiket szívesen megnéztem volna.”

 

„Azt gondolom, Montoya alulteljesített a Forma-1-ben. Szerintem ő egy csodálatosan tehetséges versenyző volt, akinek többet kellett volna elérnie.”

Horner beszélt arról is, számos példát tudna mondani olyan pilótákra, akik nem jutottak el a Forma-1-ig, pedig sikeresek lehettek volna a száguldó cirkuszban.

„Volt egy versenyző, akit teszteltem az Ardennél, akiről ugyancsak azt gondoltam, hogy egy fenomenális versenyző, akiről lecsúszott a Forma-1. Volt egy srác, akit Tom Kristensennek hívtak, ő végül csodás sikereket ért el a sportautózásban.”

A Red Bull-főnök ugyanakkor azt mondja, az igazán sikeres F1-es versenyzőkben van valami közös.

„Sok nagyszerű tehetséget láthattunk, de mindannyian mások. Megvan a saját személyiségük, a saját vonásaik. De a jó srácoknál ugyanaz az acélos, könyörtelen elszántság van, ezt látom Maxban, és korábban ezt láttam Sebastianban is. Az az utolsó dolog, amiért képesek egy kicsit még tovább menni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner szívesen megnézte volna Montoyát a Red Bullnál
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!