Horner szívesen megnézte volna Montoyát a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Horner szívesen megnézte volna Montoyát a Red Bullnál

HIRDETÉS
Csapatfőnökként számos versenyzővel volt már dolga a Forma-1-ben, Christian Horner azonban most megnevezett olyan pilótákat, akik szerinte sokra vihették volna a száguldó cirkuszban.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 03: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 03, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Horner Sebastian Vettel és Max Verstappen révén is világbajnoki címeket ünnepelhetett már a Red Bull-lal, a szakember azonban pontosan tudja, több olyan versenyző van, akivel ugyancsak sikereket érhetett volna el az osztrák istálló. Közéjük tartozik Juan Pablo Montoya is, aki 2001-ben a tengerentúlról érkezett meg az F1-be, versenyzett a Williamsnél, majd a McLarennél is, és bár nyert versenyeket, és Michael Schumacherrel is számos alkalommal összemérte tudását, végül világbajnoki győzelem nélkül intett búcsút az F1-nek 2006-ban.

Amikor a brit szakembert arról faggatták, kik azok a versenyzők, akiket szívesen alkalmazott volna a Red Bullnál, de végül ilyen-olyan okok miatt mégsem került sor erre, Horner így felelt: „Volt néhány pilóta az évek során, akiket szívesen megnéztem volna.”

„Azt gondolom, Montoya alulteljesített a Forma-1-ben. Szerintem ő egy csodálatosan tehetséges versenyző volt, akinek többet kellett volna elérnie.”

Horner beszélt arról is, számos példát tudna mondani olyan pilótákra, akik nem jutottak el a Forma-1-ig, pedig sikeresek lehettek volna a száguldó cirkuszban.

„Volt egy versenyző, akit teszteltem az Ardennél, akiről ugyancsak azt gondoltam, hogy egy fenomenális versenyző, akiről lecsúszott a Forma-1. Volt egy srác, akit Tom Kristensennek hívtak, ő végül csodás sikereket ért el a sportautózásban.”

A Red Bull-főnök ugyanakkor azt mondja, az igazán sikeres F1-es versenyzőkben van valami közös.

„Sok nagyszerű tehetséget láthattunk, de mindannyian mások. Megvan a saját személyiségük, a saját vonásaik. De a jó srácoknál ugyanaz az acélos, könyörtelen elszántság van, ezt látom Maxban, és korábban ezt láttam Sebastianban is. Az az utolsó dolog, amiért képesek egy kicsit még tovább menni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!