Horner: Szomorú, hogy Wolff szerint ütközéssel dőlhet el az F1-es bajnokság - F1VILÁG.HU

Horner: Szomorú, hogy Wolff szerint ütközéssel dőlhet el az F1-es bajnokság

HIRDETÉS
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke „csalódott” amiért Toto Wolffban felmerült az a gondolat, hogy a 2021-es Forma-1-es bajnokságot ütközés döntheti el Max Verstappen és Lewis Hamilton között.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 26: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff talk in the Paddock during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 26, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy nyilatkozott, könnyen elképzelhető, hogy a szezon végén egy ütközés fogja eldönteni a bajnokságot Verstappen és Hamilton között – Horner szerint azonban szomorú, hogy ilyen eszébe jut Wolffnak.

„Csalódott voltam, amikor azokat a kommenteket olvastam, amelyek szerint ez megbocsátható” – mondta Horner, amikor Wolff szavairól kérdezték. „Mi egy nagyon fair küzdelmet akarunk mostantól a szezon végéig.”

„Azt hiszem, minden versenyző pályán szeretné megnyerni a bajnokságot. Versenyző csapatok vagyunk, és ha meg tudjuk valósítani ezt a bravúrt, ami egy hatalmas, hatalmas feladat, akkor nem a pilóták ütközésével szeretnénk bajnokságot nyerni.”

„Amit Austinban láttunk, az egy remek harc volt két versenyző között, akik a csúcson versenyeztek” – folytatta Horner. „Még néhány ilyen versennyel év végéig, mint amilyen Austinban volt, azt hiszem, a Forma-1 lesz a legnagyobb nyertes. Senki nem akarja, hogy egy bajnokság a kavicságyban dőljön el.”

Hornerrel egyébként Hamilton is egyetért, a brit elmondta, ő biztosan nem így szeretne bajnokságot nyerni.

Wolff kritikával illette a Red Bull vezetőségét is, és „pantomimosnak” nevezte őket, amiért korábban Hamiltont bírálták, amikor a Verstappennel történt ütközésüket követően a brit elment a Met-gálára – szerintük ez fájó nyakkal nem lett volna lehetséges.

„Ami minket illet, ez csak zaj. Minden attól függ, mit csinálsz a pályán. És ha a pályán tudsz beszélni, akkor annak sokkal nagyobb súlya és értéke van” – mondta Horner.

„Toto szeret ide-oda dobálni egy-egy megjegyzést, és ez a sport része. Nagy a tét, a nyolcadik bajnoki címért megy a versenyzőjével. Mi az elsőre hajtunk Maxszal, hogy ez a már megnyert címek mellé kerüljön.”

„A Forma-1 egy verseny, és ahogy a nyomás növekszik, az emberek különbözőképp reagálnak. A bajnokság végén járunk, érezni lehet a feszültséget, és ez csak nőni fog, minél tovább tart.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Szomorú, hogy Wolff szerint ütközéssel dőlhet el az F1-es bajnokság
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!