Horner tagadja, hogy a Red Bull kivételez a pilótáival - F1VILÁG.HU

Horner tagadja, hogy a Red Bull kivételez a pilótáival

Sergio Perez szerint a Red Bull Forma-1-es csapata pár éve még „egyautós” istállóként versenyzett, amire reagálva Christian Horner csapatfőnök megpróbált tiszta vizet önteni a pohárba.

Magyarázkodásra kényszerült Sergio Perez egyik megjegyzése kapcsán Christian Horner, a Red Bull F1-es istállójának vezetője. Perez a közelmúltban lökte a busz alá az energiaitalos csapat vezetőségét, amikor a sajtónak nyilatkozva úgy fogalmazott: a Red Bull sokáig „csak azért versenyezett két autóval, mert muszáj volt” – utalva ezzel arra, hogy sokáig lényegében csak Max Verstappen törekvéseit támogatták.

Horner a témára reagálva megpróbálta megmagyarázni a helyzetet.

„Ez az első alkalom, hogy ezt hallom tőle” – fogalmazott a brit csapatvezető. „A 2005-ös csatlakozásunk óta mindig két autóval versenyeztünk. Mindig a két legjobb pilótát akarjuk autóba ültetni.”

Horner a csapatsorrend témája kapcsán leszögezte: a Red Bull mindig egyenlő bánásmódban részesítette a pilótáit, legyen szó, Daniel Ricciardóról, Sebastian Vettelről, vagy éppen Mark Webberről.

„Csapatként mindig arra törekedtünk, hogy a pilótáinknak a lehető legjobb felszerelést és lehetőségeket biztosítsuk. Onnantól rajtuk múlik, a pályán mit nyújtanak. Mindegy, hogy Maxról és Checóról, Danielről és Maxról, Danielről és Sebről vagy Markról és és Sebről van szó, de egészen visszamehetünk David Coulthard és Mark Webber párosáig. Mi mindig is így álltunk hozzá ehhez a témához. Végül minden azon múlt, a pilóták mit nyújtottak a pályán.”

Perez idén a harmadik szezonját kezdte az energiaitalos istállónál, amivel kapcsolatban Horner úgy fogalmazott: a mexikói pilóta sokat javult a debütálása óta.

„Nagyszerű látni, hogy ilyen jó munkát végez. ’21-ben a járványszezont követően, az akkori szabályrendszer utolsó évében ült be az autónkba, amivel meggyűlt a baja. Tavaly határozottan jobban érezte magát, a 17 futamgyőzelmünkből kettőt ő szerzett meg. Az idei szezont is jól kezdte.”

Bár a Red Bull jelentős technikai fölényt ért el a mezőny többi tagjával szemben, Horner szerint az istállónak be kell osztania az erőforrásait, hiszen a többi csapat jóval többet fejleszteni az autóját, így a szezon hátralévő részében csökkenhet Verstappenék előnye.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a többi csapathoz képest kevesebb időt tölthetünk a szélcsatornában. Ennek következtében nagyon fontosnak tartjuk, hogy a szezon korai szakaszában a lehető legtöbb pontot bezsebeljük. Az év második felében a többiek vissza fognak vágni” – tette hozzá Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner tagadja, hogy a Red Bull kivételez a pilótáival
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!