Horner: Tisztáztuk a játékszabályokat a versenyzőkkel a futam előtt - F1VILÁG.HU

Horner: Tisztáztuk a játékszabályokat a versenyzőkkel a futam előtt

HIRDETÉS
Tisztázta a játékszabályokat versenyzőivel a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíj előtt a Red Bull Forma-1-es csapatának vezetősége – erről beszélt Christian Horner, aki szerint a legfontosabb az volt, hogy Max Verstappen és Sergio Perez a lehető legtöbb pontot begyűjtsék.
Sergio Perez & Max Verstappen, Red Bull

Bahrein után az energiaital-gyárosok újabb kettős győzelmet szereztek, Dzsiddában azonban nem Verstappen, hanem Perez végzett az első helyen – a világbajnoki címvédő a szombati technikai gondok után a 15. helyről zárkózott fel a 2. pozícióba.

A verseny után aztán kisebb szócsata bontakozott ki a Red Bull csapattagjai között a médiában, Perez ugyanis azt állította, neki nem engedték meg azt, hogy a verseny hajrájában rámenjen a leggyorsabb körre, miközben Verstappen az utolsó körben tett próbálkozásával bezsebelte az azért járó egy pontot – és így előkelőbb pozícióba került a bajnoki összetettben.

Christian Horner ugyanakkor már rögtön a futam után kijelentette, ugyanazt az információt kapták a versenyzők, akikkel egyébként a verseny előtt közölték a játékszabályokat is.

„Két nagyon érett versenyzőnk van. Korábban nagyon jól tudtak együtt dolgozni” – mondta újságíróknak nyilatkozva a brit szakember. „Megvitattuk a versenyt és a forgatókönyvet a futam előtt, azt mondtuk nekik, ’figyeljetek, szabadon versenyezhettek, de a fő szabály az, hogy a csapat az első. Tiszteljétek egymást, tiszteljétek az autókat, amiket vezettek, és azt akarjuk, hogy a maximális pontot gyűjtsétek!’. Ők pedig ezt tették.”

Horner hozzátette, nem volt okuk arra, hogy megfosszák versenyzőiket a leggyorsabb kör lehetőségétől.

„Természetesen a csapatérdek az, hogy maximalizáljuk a pontokat. És amikor azt érezzük, hogy esetleg megbízhatósági gondok lehetnek, akkor nyilván menedzseljük a dolgot” – magyarázta. „Ahogy Max is mondta a rádión, a leggyorsabb körért járó pont sokat jelent neki, és nem volt okunk arra, hogy ne engedjük neki vagy Checónak azt, hogy megpróbálja megszerezni.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!