Horner több pontot adna a sprintfutamokon, és a fordított rajtrácsot is kipróbálná - F1VILÁG.HU

Horner több pontot adna a sprintfutamokon, és a fordított rajtrácsot is kipróbálná

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint a nemrég bejelentett sprintfutamok valami különlegeset adhatnak hozzá a kiválasztott hétvégékhez – a szakember a jövőben még komolyabb változtatásokat is bevezetne.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 12: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the pitwall during Day One of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 12, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // SI202103121082 // Usage for editorial use only //

Múlt héten vált hivatalossá, 2021-ben három versenyhelyszínen is változtatnak a hétvégék lebonyolításán: a szombati időmérőt egy rövid sprintfutam váltja majd, így pénteken tartanak egy kvalifikációt. A vasárnapi verseny rajtsorrendjét pedig a sprintfutam határozza meg.

Christian Horner már korábban is lobbizott az új formátum kipróbálásáért, a minap pedig azt mondta, örül annak, hogy idén kipróbálják azt, mert szerinte az hozzátehet az F1-es hétvégékhez.

„Boldogan támogatom a promótereket abban, hogy adjunk ennek egy esélyt, mert azt gondolom, hogy ha nem próbálunk ki valamit, akkor honnan tudnánk, hogy jobb lenne-e tőle a show, vagy sem?” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Egy részem azt mondja, egy nagydíjnak van egy klasszikus időmérője és egy versenye, de ez hozhat valami extrát. Azt gondolom, ha nem alkalmazzuk minden versenyen, akkor valami egészen érdekes bontakozhat ki az új formátumból.”

A sprintfutamokon pontot is osztanak majd, de csak a legjobb 3 helyezettnek. Horner azt mondja, ő drasztikusabban változtatott volna, sőt, még a fordított rajtrácstól sem zárkózna el.

„Nagyon keményen kampányoltunk ezért, és szerintem ez pozitívum. Én a pole pozícióért is adnék pontot, mert annak van értéke. Szerintem adnunk kell egy esélyt ennek a sprintidőmérőnek, ezért is egyeztünk bele. És a jövőben talán ennél is tovább mehetünk. Mert a pontok szintén kritikus elemek, talán nagyobb hangsúlyt fektethetnénk rájuk a sprintfutamokon, és talán meg is fordíthatnánk azt a rajtrácsot.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!