Horner: Több segítséget kell adni az F1-es versenyigazgatónak - F1VILÁG.HU

Horner: Több segítséget kell adni az F1-es versenyigazgatónak

HIRDETÉS
Sokkal komolyabb támogatást kell nyújtani a Forma-1-es versenyigazgatónak annál, mint amit az elmúlt években kapott – mondja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, aki ugyanakkor beszélt arról is, szerinte a száguldó cirkusz szabályait is egyszerűsíteni kellene.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 05: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Chase Carey ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 05, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Michael Masi jövője továbbra is bizonytalan a 2021-es szezonzárón, az Abu Dhabi Nagydíjon történt események miatt, ahol a szakember versenyigazgatói jogkörével élve – a szabálykönyvben foglaltakat adott esetben felülírva – vitatható döntéseket hozott.

Az abu dhabi események kapcsán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) belső vizsgálatot indított, az ezt követően meghozott döntésekről pedig pár nappal a szezonnyitó előtt, március 18-án ad tájékoztatást.

Jó esély van rá, hogy 2022-től kezdve felosztják majd a versenyigazgatói feladatokat, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig arról beszélt, nagyobb segítséget kell adni a pozíciót betöltő szakember(ek)nek.

„Az új elnök [Mohammed Ben Sulayem] nagy hangsúlyt fektet erre, és azt gondolom, komoly törekvés van arra vonatkozóan, hogy a versenyigazgató jobb támogatást kapjon” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak.

„Azok az eszközök, amik a csapatok rendelkezésére állnak, jóval előrébb járnak azoknál, mint amivel Michael és a csapata rendelkezik, szóval azt gondolom, komoly figyelmet szenteltek ennek a tél során. Azt gondolom, egy olyan szerepkört látunk majd idén, amit jobban támogatnak, ami remélhetőleg megkönnyíti majd a döntéshozást. Viszont azt gondolom, a szabályokra is kell egy pillantást vetnünk, hogy azok is egyszerűbbek legyenek.”

Horner azt mondja, a szezonzáróval kapcsolatos viták ellenére ők a Red Bullnál ki tudták élvezni Max Verstappen bajnoki diadalát.

„Az egyetlenek, akik beszélget erről a dologról, azok ti, voltatok, srácok” – mondta mosolyogva Horner a Sky Sports F1 riporterének. „Mi kiélveztük ezt a bajnoki győzelmet, és nyilván a figyelem már 2022-n van. 2021 már történelem, de izgatottan várjuk az új idényt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!