Friss hírek

Horner: Több segítséget kell adni az F1-es versenyigazgatónak

Sokkal komolyabb támogatást kell nyújtani a Forma-1-es versenyigazgatónak annál, mint amit az elmúlt években kapott – mondja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, aki ugyanakkor beszélt arról is, szerinte a száguldó cirkusz szabályait is egyszerűsíteni kellene.

Michael Masi jövője továbbra is bizonytalan a 2021-es szezonzárón, az Abu Dhabi Nagydíjon történt események miatt, ahol a szakember versenyigazgatói jogkörével élve – a szabálykönyvben foglaltakat adott esetben felülírva – vitatható döntéseket hozott.

Az abu dhabi események kapcsán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) belső vizsgálatot indított, az ezt követően meghozott döntésekről pedig pár nappal a szezonnyitó előtt, március 18-án ad tájékoztatást.

Hirdetés
 

Jó esély van rá, hogy 2022-től kezdve felosztják majd a versenyigazgatói feladatokat, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig arról beszélt, nagyobb segítséget kell adni a pozíciót betöltő szakember(ek)nek.

„Az új elnök [Mohammed Ben Sulayem] nagy hangsúlyt fektet erre, és azt gondolom, komoly törekvés van arra vonatkozóan, hogy a versenyigazgató jobb támogatást kapjon” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak.

„Azok az eszközök, amik a csapatok rendelkezésére állnak, jóval előrébb járnak azoknál, mint amivel Michael és a csapata rendelkezik, szóval azt gondolom, komoly figyelmet szenteltek ennek a tél során. Azt gondolom, egy olyan szerepkört látunk majd idén, amit jobban támogatnak, ami remélhetőleg megkönnyíti majd a döntéshozást. Viszont azt gondolom, a szabályokra is kell egy pillantást vetnünk, hogy azok is egyszerűbbek legyenek.”

Horner azt mondja, a szezonzáróval kapcsolatos viták ellenére ők a Red Bullnál ki tudták élvezni Max Verstappen bajnoki diadalát.

„Az egyetlenek, akik beszélget erről a dologról, azok ti, voltatok, srácok” – mondta mosolyogva Horner a Sky Sports F1 riporterének. „Mi kiélveztük ezt a bajnoki győzelmet, és nyilván a figyelem már 2022-n van. 2021 már történelem, de izgatottan várjuk az új idényt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!