Friss hírek

Horner: Tsunoda kaphatott volna több információt csapatától az időmérőn

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, a közösségi média felnagyította azokat a kritikákat, melyeket Yuki Tsunodával kapcsolatban fogalmaztak meg hétvégén.

Az energiaital-gyárosok a szombati időmérőt követően voltak kissé dühösek a testvércsapat AlphaTauri pilótájára, a kvalifikáció hajrájában ugyanis az saját versenyzőik, Sergio Perez és Max Verstappen elé került, mely miatt egyikük sem tudott javítani addigi legjobb idején.

Tsunoda egyébként a mezőny végéről rajtolt Mexikóban, csupán azért juttatták tovább a Q3-ba, hogy szélárnyékot adjon csapattársának, Pierre Gaslynak.

Hirdetés
 

A japán pilótának versenymérnöke jelezte a rádión, hogy érkezik mögötte Perez, ő pedig nem akart gondot okozni, így inkább lehúzódott és elhagyta a pályát. Ez azonban megzavarta a mögötte érkező mexikóit, és a felvert por miatt Verstappen is emelte a lábát a gázról.

Horner a történtek után úgy fogalmazott, „meg lettek Tsunodázva” az időmérőn, a vasárnapi versenyt követően azonban ismét beszélt az esetről.

„Úgy gondolom, ha megnézzük az elhangzottak kontextusát, és ezeket a dolgokat, akkor sajnos a közösségi médiának megvan az a szokása, hogy kiemel bizonyos részeket, majd felnagyítja azokat” – mondta Horner.

„Szerintem elég unalmas lenne a világ, ha nem mondhatnánk véleményt egy versenyző teljesítményéről.”

Horner szerint Tsunoda többet tehetett volna azért, hogy ne akadályozza a Red Bullokat, ha csapatától több információt kap a bokszutca faláról.

„Azt hiszem, miután volt lehetőségük megnézni az esetet, szerintem Yuki segíthetett volna egy kicsit többet, ha több információja van. A végkifejlet balszerencsés volt, főleg, hogy csak azért volt ott, hogy szélárnyékot adjon a csapattársának. De ez van. Végül jól sült el, mert a második sor kiválóan működött számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!