Horner újabb részleteket árult el az Ausztrál Nagydíj törléséről - F1VILÁG.HU

Horner újabb részleteket árult el az Ausztrál Nagydíj törléséről

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner újabb részleteket árult el azzal kapcsolatban, hogy két hónappal ezelőtt hogyan fújták le az utolsó pillanatban az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 29:  Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff in the Team Principals Press Conference during practice for the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 29, 2018 in Spielberg, Austria.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A száguldó cirkusz mezőnye elutazott Melbourne-be, csütörtökön azonban felütötte a fejét a paddockban a koronavírus, miután az egyik McLaren-csapattag tesztje pozitív lett. A brit istálló ezt követően azonnal jelezte, visszalép az Ausztrál Nagydíjtól.

„Az adott pillanatban az egész egy hirtelen felindulásból meghozott döntésnek tűnt anélkül, hogy ismertünk volna minden tényt, hiszen mindössze egyetlen pozitív esetről beszéltünk a paddockban dolgozó többezer ember közül” – mondta ezzel kapcsolatban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„A McLaren döntése volt, hogy meghátrál, amihez minden joguk meg is volt a körülményeket figyelembe véve. De semmi sincs a szabályzatban, ami azt mondja, hogy ha egy csapat visszalép, akkor a többieknek is azt kell tenniük.”

„Én azt javasoltam – és rajtam kívül még sokan –, hogy a tervek szerint körözzünk pénteken, és folyamatosan értékeljük ki a helyzetet.”

A csapatok a találkozó után úgy tértek nyugovóra, hogy a szabadedzésekkel megkezdődik a hétvége, majd pénteken újra kiértékelik a helyzetet.

Ezt követően azonban a Mercedes álláspontja megváltozott, miután Toto Wolff telefonhívást kapott a Daimler vezérigazgatójától, Ola Kalleniustól. Úgy tudni, Kallenius Toto Wolffra bízta a döntést, tehát nem utasította őt egyik vagy másik megoldásra, aggályait azonban kifejtette az európai helyzet kapcsán. Wolff ezt követően telefonon értesítette Brawnt arról, a verseny törlése mellett teszi le voksát.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, a Mercedes döntése után nem volt mit tenni, a németek ugyanis partnercsapataiknak sem adtak volna motort Melbourne-ben.

„Ha többen elkezdtek volna tüneteket produkálni, tesztelték volna őket. És ha lettek volna további esetek, akkor meghozhattuk volna a döntést arról, hogy folytassuk-e. De legalább elkezdtük volna a hétvégét.”

„Todt azt mondta, a többség véleményén osztozik majd, szóval Rossnak kellett meghoznia a végső döntést. Azt mondta, egyetért a javaslatommal, hogy teszteljünk többet és 24 óra múlva értékeljük a helyzetet, és ő maga is szerette volna, ha elkezdődik a hétvége.”

Hirdetés

„Nem sokkal azután, hogy a meeting befejeződött, kaptam egy hívást Rosstól hajnali 3 óra körül. Azt mondta, van egy kis problémánk, mert a Mercedes meggondolta magát. És ez azt is jelentette, hogy nem adnának motort partnercsapataiknak sem.”

„Ez a feje tetejére állította a helyzetet, és végül teljesen más lett a végkifejlet. Ennek eredményeképp pedig nem volt más választása az F1-nek, mint törölni az eseményt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!