Portugál Nagydíj
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 09: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Masashi Yamamoto of Honda talk in the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 09, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing / Getty Images

Horner: Van időnk megvizsgálni a motorbeszállítói opciókat

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Horner: Van időnk megvizsgálni a motorbeszállítói opciókat

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint van idejük arra, hogy minden lehetőséget górcső alá vegyenek azt követően, hogy a Honda múlt pénteken bejelentette, 2021 végén kivonul a Forma-1-ből.

A japán gyártó igencsak nehéz helyzetbe hozta partnercsapatait, a Red Bullt és az AlphaTaurit, hiszen nekik új motorpartner után kell nézniük – ráadásul jó lenne ezt minél előbb megtenni, hogy a 2022-es idénynek a lehető legfelkészültebben vághassanak majd neki.

A Renault már jelezte, ők nyitottak arra, hogy újra motort adjanak a Red Bullnak, a Mercedes azonban kizárta ennek lehetőségét kapacitáshiányra hivatkozva.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pénteken elárulta, természetesen csalódottak a Honda döntése miatt, de nem estek pánikba.

„Néhány hete már zajlottak az egyeztetések a Honda és a Red Bull között a helyzettel kapcsolatban” – mondta Horner a Nürburgringen.

„A végleges döntést viszont csak múlt héten, múlt hét elején hozták meg. És végül múlt pénteken kommunikálták hivatalosan.”

„Nyilván kiábrándító a dolog, hiszen a Honda egy nagyszerű partner, és ez a Forma-1 számára is egy veszteség. Viszont még majdnem másfél évünk van addig, és hálásak vagyunk azért, hogy hagytak időt nekünk, hiszen meg kell szerveznünk magunkat 2022-re, illetve az azt követő időszakra.”

„Meg kell vizsgálnunk minden lehetőséget. Azt gondolom, erre van időnk is. A Honda nagyon elkötelezett a hátralévő 18 hónapot tekintve, mi pedig kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt, és minden opciót górcső alá veszünk.”

Arra a kérdésre, hogy tárgyaltak-e már a Mercedesszel, a Ferrarival, vagy a Renault-val, Horner így felelt: „Nyilván még értékeljük, hogy hol is tartunk, viszont ezeket az egyeztetéseket nem a nyilvánosság előtt tartjuk meg. Amint lesz miről beszámolnunk, ti lesztek az elsők, akik megtudják.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!