Friss hírek

Horner: Van időnk megvizsgálni a motorbeszállítói opciókat

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint van idejük arra, hogy minden lehetőséget górcső alá vegyenek azt követően, hogy a Honda múlt pénteken bejelentette, 2021 végén kivonul a Forma-1-ből.

A japán gyártó igencsak nehéz helyzetbe hozta partnercsapatait, a Red Bullt és az AlphaTaurit, hiszen nekik új motorpartner után kell nézniük – ráadásul jó lenne ezt minél előbb megtenni, hogy a 2022-es idénynek a lehető legfelkészültebben vághassanak majd neki.

A Renault már jelezte, ők nyitottak arra, hogy újra motort adjanak a Red Bullnak, a Mercedes azonban kizárta ennek lehetőségét kapacitáshiányra hivatkozva.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pénteken elárulta, természetesen csalódottak a Honda döntése miatt, de nem estek pánikba.

„Néhány hete már zajlottak az egyeztetések a Honda és a Red Bull között a helyzettel kapcsolatban” – mondta Horner a Nürburgringen.

„A végleges döntést viszont csak múlt héten, múlt hét elején hozták meg. És végül múlt pénteken kommunikálták hivatalosan.”

„Nyilván kiábrándító a dolog, hiszen a Honda egy nagyszerű partner, és ez a Forma-1 számára is egy veszteség. Viszont még majdnem másfél évünk van addig, és hálásak vagyunk azért, hogy hagytak időt nekünk, hiszen meg kell szerveznünk magunkat 2022-re, illetve az azt követő időszakra.”

„Meg kell vizsgálnunk minden lehetőséget. Azt gondolom, erre van időnk is. A Honda nagyon elkötelezett a hátralévő 18 hónapot tekintve, mi pedig kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt, és minden opciót górcső alá veszünk.”

Arra a kérdésre, hogy tárgyaltak-e már a Mercedesszel, a Ferrarival, vagy a Renault-val, Horner így felelt: „Nyilván még értékeljük, hogy hol is tartunk, viszont ezeket az egyeztetéseket nem a nyilvánosság előtt tartjuk meg. Amint lesz miről beszámolnunk, ti lesztek az elsők, akik megtudják.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!