Friss hírek

Horner várja, hogy Ricciardo aláírja a szerződést, de versenyezni nem fog

Helmut Marko hétvégi ellentmondásos nyilatkozatai után Christian Horner csapatfőnök elismerte, hogy tartalékpilótai szerződést ajánlottak Daniel Ricciardónak a 2023-as idényre, az ausztrál viszont egyelőre még nem látta el azt kézjegyével.

Miután bizonyossá vált számára, hogy a 2023-as szezonra kiszorul a mezőnyből, Ricciardo tartalékpilótai szerződés után kezdett el kutatni a Forma-1 valamelyik élcsapatánál. Felmerült vele kapcsolatban a Mercedes is, végül azonban a Red Bull-lal találtak egymásra, amely istállónak 2014 és 2018 között versenyzője volt, és amely időszak során hét futamgyőzelmet is szerzett.

Ricciardo jövő évi szerepköre azonban nagyon más lesz a Milton Keynes-i csapatnál, mint korábban, hiszen médiaesemények, bemutatózások és szimulátormunka terén számítanak majd rá elsősorban. Feltéve, ha megkötik a szerződést, Horner ugyanis elismerte, hogy ez egyelőre még tényleg nem történt meg, a labda pedig az ausztrál térfelén pattog.

Hirdetés
 

Ő még mindig az egyik legnagyobb név és karakter a Forma-1-ben. Tudva, hogy marketingszempontból is micsoda követelményeknek vannak kitéve a versenyzők, és hogy mi egyébként is egy nagyon aktív csapat vagyunk, amely rengeteg eseményt rendez, Daniel jelenléte fontos érték lesz számunkra” – magyarázta Horner Abu Dhabiban. „Ezáltal ő is kapcsolatban marad a Forma-1-gyel, és persze felhasználjuk majd a tapasztalatát a szimulátorban. Akár néhány versenyre is eljön majd velünk, feltéve, hogy aláírja a szerződést. Minden egyértelműbb lesz, amint aláírja.”

Bár Ricciardo célja az, hogy 2024-re visszatérjen az F1-es rajtrácsra, a csapatvezető kiemelte, hogy a Red Bull versenyzői lehetőséget nem fog tudni adni Ricciardo számára – kivéve persze, ha nem lesz szükség helyettesre az istálló két csapatának valamelyikénél. Max Verstappenre 2028-ig, Sergio Perezre legalább 2024-ig számít ugyanis az istálló a versenyzőiként.

„Nem, Daniel szerződése speciális ebből a szempontból” – mondta Horner arról, hogy tervezi-e újra versenyeztetni korábbi pilótáját. „Checo még velünk marad a következő két évben. Max és Checo együttműködése elképesztő dolgokat hozott számunkra, eddig öt kettős győzelmet szereztünk, és nyolc év után idén ismét konstruktőri bajnokok lettünk. A két versenyző jó viszonyt ápol egymással, jól teljesítenek a pályán, így senkinek nincs oka attól tartani, hogy bármi is változna a szerződésük időtartama alatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner várja, hogy Ricciardo aláírja a szerződést, de versenyezni nem fog
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!