Portugál Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Horner: Vergne számára még korai volna a Red Bull

A Red Bull Racing Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint Jean-Eric Vergne még nem készült fel arra, hogy 2014-ben Sebastian Vettel csapattársa legyen az osztrák istállónál.


A Red Bull Racing Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint Jean-Eric Vergne még nem készült fel arra, hogy 2014-ben Sebastian Vettel csapattársa legyen az osztrák istállónál.

A francia versenyzőt sokáig azon esélyesek közt tartották számon, akik Mark Webber megüresedő helyére pályáznak – a Red Bull azonban múlt héten úgy döntött, a silverstone-i teszten inkább Daniel Ricciardónak ad lehetőséget arra, hogy kipróbálja a csapat idei autóját.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen a Milton Keynes-i alakulat csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, véleménye szerint Vergne számára még túl korai volna, hogy a világbajnok csapatnál versenyezzen.

„Jean-Eric ismét megmutatta, hogy nagyon sokat fejlődött és bőven van benne potenciál” – mondta elismerően a neves szakember.

„Viszont talán még túl korai volna ez számára – ezért döntöttünk úgy, hogy Danielt vesszük szemügyre a múlt heti silverstone-i teszten.”

A Red Bull csapatfőnöke hozzátette, ettől függetlenül a továbbiakban is szeretné a francia tehetséget a Forma-1-ben látni.

„Megérdemel egy ülést a Forma-1-ben, és ha nem jönne össze neki a Red Bull ülése, akkor teljesen logikus volna, hogy a Toro Rossónál folytassa.”

„F1-es tapasztalat tekintetében hathónapnyi hátrányban van Daniellel szemben, és még folyamatosan tanul, fejlődik. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy két fiatal versenyzőnk is van ebben a juniorprogramban, és példamutató karriert futottak be eddig. Mindketten fantasztikus munkát végeztek, amikor esélyük volt a Red Bull autóját vezetni. Mindketten erőből érdemelték ki helyüket a Toro Rossónál, mivel tehetségesek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!