Friss hírek

Horner: Verstappen jobb versenyző, mint Hamilton

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint versenyzőjük, Max Verstappen a jelenlegi formát tekintve túltesz az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonon.

Verstappen megnyerte a legutóbbi, ausztriai versenyt, ennek köszönhetően pedig feljött a bajnoki ponttáblázat 3. helyére, Lewis Hamilton, illetve Valtteri Bottas mögé.

Horner a spielbergi hétvége után arról beszélt, szerinte a holland tehetség a jelenlegi mezőny legjobbja, a minap pedig egy interjúban konkrétan megkérdezték arról, jobbnak tartja-e az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonnál is.

Hirdetés
 

„A jelenlegi formát tekintve igen. Az elmúlt 12 hónapban nyújtott forma alapján ő a világ legjobbja” – mondta a szakember.

„Hogy mivel igazolom ezt? Nem a legjobb autóban ül. De ha megnézzük azokat az eredményeket, amiket kihozott ebből az autóból a tavalyi, montreali verseny óta, gyakorlatilag nulla hibát követett el ebben a periódusban.”

„Természetes az, hogy mindig érkezik a következő generáció. Lewisnak ott van előnyként a tapasztalata, rendkívül gyors, és a legjobb autóban ül, egy jól olajozott gépezetben. Max sokkal inkább feltörekvő szerepben tündököl. Hát nem lenne fantasztikus a sportág számára, ha ezt a két srácot láthatnánk küzdeni egymással?”

Horner azt mondja, Verstappenre voksolna, ha a holland ugyanolyan autóban ülhetne, mint Hamilton.

A Red Bull csapatfőnöke szerint az ifjú versenyző sokat változott azt követően is, hogy Daniel Ricciardo a tavalyi szezont követően távozott a Renault-hoz.

„Daniel hatalmas karakter, óriási humorérzékkel. Az autón kívül pedig Max egy kicsit mindig Daniel árnyékában volt, egyfajta kistesó szerepben. Miután Daniel távozott, Max vezető szerephez jutott a csapatban, és jól boldogul az ezzel járó felelősséggel. Másfajta érettségi szintre került.”

Horner hozzátette, nem kétséges, hogy Verstappen a szenvedélyes versenyzők közé tartozik, de szerinte ezzel semmiféle probléma nincs.

„Szenvedélyes. Ott van példaként a vitája [Esteban] Oconnal tavalyról. Ez is ok arra, hogy az emberek üdvözlik őt. Nem fél kimondani, amit gondol. Hogy ez rossz dolog-e? Inkább legyen egy ilyen versenyzőm, akiben lobog a szenvedély és a tűz. A sportág könyörög azért, hogy több olyan versenyzője legyen, mint Verstappen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!