Friss hírek

Horner: Verstappen jobb versenyző, mint Hamilton

SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 28: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 28, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZSKGG83W1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint versenyzőjük, Max Verstappen a jelenlegi formát tekintve túltesz az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonon.

Verstappen megnyerte a legutóbbi, ausztriai versenyt, ennek köszönhetően pedig feljött a bajnoki ponttáblázat 3. helyére, Lewis Hamilton, illetve Valtteri Bottas mögé.

Horner a spielbergi hétvége után arról beszélt, szerinte a holland tehetség a jelenlegi mezőny legjobbja, a minap pedig egy interjúban konkrétan megkérdezték arról, jobbnak tartja-e az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonnál is.

„A jelenlegi formát tekintve igen. Az elmúlt 12 hónapban nyújtott forma alapján ő a világ legjobbja” – mondta a szakember.

„Hogy mivel igazolom ezt? Nem a legjobb autóban ül. De ha megnézzük azokat az eredményeket, amiket kihozott ebből az autóból a tavalyi, montreali verseny óta, gyakorlatilag nulla hibát követett el ebben a periódusban.”

„Természetes az, hogy mindig érkezik a következő generáció. Lewisnak ott van előnyként a tapasztalata, rendkívül gyors, és a legjobb autóban ül, egy jól olajozott gépezetben. Max sokkal inkább feltörekvő szerepben tündököl. Hát nem lenne fantasztikus a sportág számára, ha ezt a két srácot láthatnánk küzdeni egymással?”

Horner azt mondja, Verstappenre voksolna, ha a holland ugyanolyan autóban ülhetne, mint Hamilton.

A Red Bull csapatfőnöke szerint az ifjú versenyző sokat változott azt követően is, hogy Daniel Ricciardo a tavalyi szezont követően távozott a Renault-hoz.

„Daniel hatalmas karakter, óriási humorérzékkel. Az autón kívül pedig Max egy kicsit mindig Daniel árnyékában volt, egyfajta kistesó szerepben. Miután Daniel távozott, Max vezető szerephez jutott a csapatban, és jól boldogul az ezzel járó felelősséggel. Másfajta érettségi szintre került.”

Horner hozzátette, nem kétséges, hogy Verstappen a szenvedélyes versenyzők közé tartozik, de szerinte ezzel semmiféle probléma nincs.

„Szenvedélyes. Ott van példaként a vitája [Esteban] Oconnal tavalyról. Ez is ok arra, hogy az emberek üdvözlik őt. Nem fél kimondani, amit gondol. Hogy ez rossz dolog-e? Inkább legyen egy ilyen versenyzőm, akiben lobog a szenvedély és a tűz. A sportág könyörög azért, hogy több olyan versenyzője legyen, mint Verstappen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!