Horner: Verstappen megjósolta, hogy 20 másodperces előnnyel fog győzni Japánban - F1VILÁG.HU

Horner: Verstappen megjósolta, hogy 20 másodperces előnnyel fog győzni Japánban

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, Max Verstappen a szingapúri gyengélkedés után rendkívül motiváltan várta a múlt hétvégi Japán Nagydíjat, a versenyhétvége előtt pedig lényegében megjósolta, hogy 20 másodperces előnnyel fog győzni.

A szuzukai versenyhétvége Verstappen elképesztő dominanciájáról szólt: a kétszeres világbajnok a pole pozícióból rajtolva simán győzött Japánban, 19,3 másodperccel megelőzve a 2. helyen befutó Lando Norrist. Ez volt Verstappen idei 13. győzelme, mellyel bebiztosította a Red Bull konstruktőri diadalát, és karnyújtásnyira került harmadik egyéni világbajnoki címéhez.

A magabiztos győzelem egy héttel azt követően történt, hogy a Red Bull a megszokottnál jóval gyengébb teljesítményt nyújtott Szingapúrban, Verstappen pedig a 11. helyről rajtolva csak az 5. helyen ért célba.

„Szerdán padeleztünk Maxszal, fel volt tüzelve, és azt mondta: ’20 másodperces előnnyel meg akarom nyerni a versenyt’. És őszintén szólva 7 tizedmásodpercen belülre került ehhez” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„A nyitóedzés legelső körétől kezdve el lehet mondani, hogy teljes mértékben erre a versenyhétvégére fókuszált, ott a kemény gumikkal 1,8 másodperccel gyorsabb volt a mezőny többi tagjánál, akik közepesekkel, vagy lágyakkal voltak a pályán. Kiemelkedő teljesítmény volt. Az időmérőn futott utolsó köre minden idők egyik legjobb időmérős köre volt.”

„Aztán nem a legjobb rajtot produkálta, de képes volt megtartani a vezetést, utána pedig nagyon magabiztos előnyt épített fel, és kontrollálta a versenyt.”

Arra a kérdésre, hogy Verstappen extra motiváltsága a szingapúri botlásból, esetleg a technikai direktívával kapcsolatos összeesküvés-elméletekből fakadt-e, Horner így felelt: „Ő egyszerűen egy versenyző, nincs szüksége sok motivációra. De azt mondta, hogy nagyon szeretné itt újraindítani az eddigi szezonját.”

„Ezt a versenyszellemet abszolút látni lehetett, már a nyitóedzésen futott első gyorskörtől kezdve. Mindannyian úgy távoztunk Szingapúrból, hogy tudtuk, a győzelmi sorozatnak egyszer véget kellett érnie – de egy kicsit azért frusztráltak voltunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!