Friss hírek

Horner: Verstappen mindig képes meglepni engem!

Az Abu Dhabi Nagydíj szombati időmérő edzésén rajtelsőséget szerző Max Verstappent méltatta a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner. A szakember azt mondja, a holland pilóta mindig képes meglepni őt!

Bár az időmérőn a Mercedesek tűntek a favoritnak, Verstappen egy pazar körrel megszerezte a pole-t: 25 ezredmásodperccel bizonyult gyorsabbnak Valtteri Bottasnál.

Verstappennek ez volt a 3. rajtelsősége az F1-ben, Horner pedig érthető módon nagyon elismerően beszélt teljesítményéről.

„Annyiszor végeztünk idén a 3. helyen, hogy Max lényegében a csütörtöki sajtótájékoztató után magával vitte azt a széket!” – mondta Horner az egyébként tényleg megtörtént esettel kapcsolatban.

„De most összerakott egy briliáns kört a végén. Nagyon szoros volt, a top 3 egy tizeden belül végzett. Csalódott volt a múlt hétvége után, és szeretett volna egy jó kört összerakni itt, hogy meglegyen a pole. Fenomenális teljesítményt nyújtott.”

Horner elismerte, Verstappen rendre képes meglepni őt, ő ugyanis arra számított, hogy a 3. hely lesz a legjobb, amit a Red Bull elérhet szombaton.

„Lehet számítani rá. Az ember tudja, hogy tényleg mindent belead. Mindig meg tud lepni, és így tett ma is. Az időmérő előtt azt gondoltam, a 3. hely tűnhet kényelmesnek. Láthatták a reakciókból is, mit jelent ez a csapat számára. Mert a csapat rettentő keményen dolgozott idén.”

„A 10 leggyorsabb kerékcseréből 9 a miénk volt a szezon során. Nagyon figyelemreméltó, amit csináltak. És a Honda is ezzel a megbízhatósággal. Mindenki nagyon keményen dolgozott idén.”

A Red Bull másik versenyzője, Alex Albon az 5. helyről rajtol majd – a thai pilóta 3 tizeddel volt lassabb Verstappennél.

„Gyors lesz majd a rajtnál!” – mondta Horner, utalva arra, hogy Albon a lágy gumikkal rajtol majd.

„Azt gondolom, Alex tisztességes munkát végzett az időmérőn. Közel került, amennyire csak tudott az elmúlt 4-5 versenyen. Azt gondolom, a versenytempója jó lesz majd a lágyakon, a futam elején. Ha jól rajtol, komoly szerepe lehet a vasárnapi futamon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!