Horner: Verstappen pont lesz*rja Hamilton provokációit…

Teljesen más volt a Ferrari és a McLaren ellen küzdenie a Red Bull Forma-1-es csapatának, mint most a Mercedes ellen – mondja az osztrák istállót irányító Christian Horner, aki ismét véleményt formált azokról a provokatív támadásokról, melyeket ki kell védeniük az idei szezonban.

A két csapat elképesztő csatát vív idén a világbajnoki címért, párharcuk ráadásul a pályán kívül is zajlik. Horner az idény során többször került már szócsatába a Mercedest irányító Toto Wolff-fal, a minap pedig egy interjúban arról beszélt, „teljesen más” a mostani küzdelem, mint amit annak idején más csapatok ellen kellett megvívniuk a bajnoki elsőségért.

„Amikor a Ferrarival vagy a McLarennel harcoltunk… Akkoriban Stefano [Domenicali] irányította a Ferrarit, és mindig kezet ráztunk a verseny után. Más volt. Ebben a mostani harcban rengeteg a politika a pályán kívül. A pozícionálás, a tetszelgés, az irányító testület, a versenyzők és a csapatok politizálása…” – mondta Horner Daily Telegraph című lapnak.

Hirdetés
 

„Egy kicsit talán naivak voltunk, mert számunkra mindig az a lényeg, hogy mi történik a pályán. És aztán hirtelen támadás alá kerülsz, és védekezned kell. De bármi is lesz a végkifejlet, biztosan lesz kézfogás a végén… De nem kétséges, hogy aztán [Wolff] megpróbál majd tökön rúgni, és kezdődik minden elölről!”

A két csapat között gyakori konfliktusforrást jelentettek idén a versenybírói döntések, Horner pedig azt mondja, a Mercedes részéről folyamatosan próbálnak manipulálni és zajt kelteni.

„Nincs óriási részlegünk, ahol sajtósok és manipulátorok dolgoznak a háttérben. Szóval minden támadást kivédek. Miközben más csapatok teljesen másképp működnek. Ők rengeteg időt töltenek azzal, hogy manipulálnak” – mondta Horner, majd említést tett a Katari Nagydíjon történtekről is, ahol figyelmeztetést kapott, mert egy mondatában azt találta mondani, hogy egy „gazember sportbíró” lengette azt a sárga zászlót, ami miatt Max Verstappen végül rajtbüntetést kapott.

„Azt gondolom, az akkori véleményemet talán arra használták, hogy rávetítsék egy sportbíróra, holott nem ez volt a szándék. De ezek a dolgok fel tudnak pörögni, teljesen kiforgatják őket. És egyébként is, hol a következetesség? Az előző hétvégén a Mercedes lényegében elküldte a p*csába a versenyigazgatót. Az én megnyilvánulásom ehhez képest jelentéktelennek tűnik.”

Horner beszélt arról is, szerinte Lewis Hamilton is rendre provokálja Verstappent.

„Lewis folyamatosan elejt apró odaszúrásokat és provokációkat. De azt gondolom, az a nagyszerű Maxban, hogy ő pont lesz*rja ezeket.”

A Forma-1-es világbajnokságból már csak két verseny van hátra, Verstappen előnye jelenleg 8 pont Hamiltonnal szemben, míg a konstruktőri versenyben a Mercedes vezet, 5 ponttal megelőzve a Red Bullt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!